11 °C Budapest

2 éven belül megindulhat a kínai autóáradat

Pénzcentrum
2007. január 10. 15:00

Abban az esetben, ha a kínai piac második legnagyobb autógyárának, a Hunan Changfeng tervei megvalósulnak, 2 éven belül megnyílhat a tengerentúli nagyhatalom piaca a kínai gyártmányú személygépkocsik előtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kínai nagyvállalat jelenleg is tárgyalásokat folytat több Egyesült Államokbeli vállalattal, ám egyelőre nem árultak el további információt az eddig elért eredményekről, illetve a tárgyalások kimenetelével kapcsolatos várakozásaikról.

A Changfeng, amely az idei évre 200 000 autó értékesítését tervezi hazájában, a második kínai autógyártó volt, aki bemutathatta termékét a detroiti autókiállításon. A vállalatvezetés szerint a neves rendezvényen való megjelenés volt az első lépés a sikeres piacralépés felé.

Az amerikai szakértők azonban, a kínai gyár vezetőitől eltérően, kevésbé bíznak a kínai tervek sikeres megvalósulásában, melynek gátját főként a kínai autógyártás minőségbeli hiányosságaiban látják.

A General Motors elnöke, Richard Wagoner is óvatosságra intette a kínai autógyártókat a nyugati piacok meghódításával kapcsolatban, véleménye szerint a minőségbeli javulás lehet az egyetlen záloga termékeik piaccal való elfogadtatásnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?