Harcban az autógyártók - mindent bevetnek a kegyeidért?

Pénzcentrum
2006. december 1. 06:50

Talán még nem késő, hogy az amerikai autógyártók is felismerjék mennyire jelentős, szinte létkérdés számukra az olajtól való maximális függésüket csökkentése. A környezetvédelmi szempontok és a szénhidrogén-felhasználás csökkentésének előtérbe kerülését mutatja, hogy az eddig elzárkózó General Motors is behódolni látszik a világ autópiacán uralkodó trendeknek.

Természetesen a "tölthető" elektromos hibrid technika piacra vitelére nyilvánuló erőfeszítéseik hátterében összetettebb tényezőrendszer áll annál, minthogy egyszerűen a környezetért való aggodalom vezette volna erre a lépésre az amerikai autógyártó óriást, sokkal inkább megfontolandó tényezőnek minősülhetett, hogy a feltörekvő piacok, a gyorsan fejlődő India és Kína igényeit is beleszámítva, a világpiac ellátása már korántsem lesz zökkenőmentes, így már a közeljövőben elérkezhet a hibrid autók kora.

A legújabb elektronikus technika, természetesen a hibrid gyártásban élen járó japán autógyárakat, a Hondát és a Toyotát is izgalomba hozta, bár az eléggé kétséges, hogy az autógyártók együttes erővel szeretnék megoldani az egyelőre még megfizethetetlen technika mindenki számára elérhetővé tételét. A külső hálózatról tölthető akkumulátorok iránt azonban a elektromos közműszolgáltatók körében is nagy volt az érdeklődés, nagy lehetőséget látnak ugyanis az elektromos áram, mint üzemanyag széleskörű értékesítésében.

A General Motors megtervezendő üdvöskéje körülbelül öt literes fogyasztással bír majd 100 kilométeren, hatékonysága azonban sokkal nagyobb lesz a jelenlegi hibridekénél, hiszen az akkumulátort nem a motor tölti majd fel, azt kívülről kap energiát, és az autó körülbelül 35-55 kilométer megtételére csupán erre az energiaforrásra támaszkodva is képes lesz.

Azonban sokan kétkednek a General Motors elhivatottságában, legtöbben azzal érvelnek, hogy az utóbbi években a nagyteljesítményű SUV-okkal kampányoló amerikai autógyártó volt az első, aki teljesen elektromos meghajtású személygépkocsikat forgalmazott, ám a gyártást hamar leállította.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elektromos irányban való elindulást a kormány és az amerikai elnök támogatja, nem kevesebb, mint 14 millió dollárral, ám ez a japán kormány ilyen ennek a területnek a fejlesztésére fenntartott 100 millió dolláros keretét meg sem közelíti. Az energia hivatal munkatársa szerint az új technológia továbbfejlesztése azonban nem egy elérhetetlen cél, és nem is a Dávid harca az autóipari Góliátok ellen, ez egy természetes átalakulási folyamat része, amelynek le kell zajlania ezen a területen.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem