21 °C Budapest

Harcban az autógyártók - mindent bevetnek a kegyeidért?

Pénzcentrum
2006. december 1. 06:50

Talán még nem késő, hogy az amerikai autógyártók is felismerjék mennyire jelentős, szinte létkérdés számukra az olajtól való maximális függésüket csökkentése. A környezetvédelmi szempontok és a szénhidrogén-felhasználás csökkentésének előtérbe kerülését mutatja, hogy az eddig elzárkózó General Motors is behódolni látszik a világ autópiacán uralkodó trendeknek.

Természetesen a "tölthető" elektromos hibrid technika piacra vitelére nyilvánuló erőfeszítéseik hátterében összetettebb tényezőrendszer áll annál, minthogy egyszerűen a környezetért való aggodalom vezette volna erre a lépésre az amerikai autógyártó óriást, sokkal inkább megfontolandó tényezőnek minősülhetett, hogy a feltörekvő piacok, a gyorsan fejlődő India és Kína igényeit is beleszámítva, a világpiac ellátása már korántsem lesz zökkenőmentes, így már a közeljövőben elérkezhet a hibrid autók kora.

A legújabb elektronikus technika, természetesen a hibrid gyártásban élen járó japán autógyárakat, a Hondát és a Toyotát is izgalomba hozta, bár az eléggé kétséges, hogy az autógyártók együttes erővel szeretnék megoldani az egyelőre még megfizethetetlen technika mindenki számára elérhetővé tételét. A külső hálózatról tölthető akkumulátorok iránt azonban a elektromos közműszolgáltatók körében is nagy volt az érdeklődés, nagy lehetőséget látnak ugyanis az elektromos áram, mint üzemanyag széleskörű értékesítésében.

A General Motors megtervezendő üdvöskéje körülbelül öt literes fogyasztással bír majd 100 kilométeren, hatékonysága azonban sokkal nagyobb lesz a jelenlegi hibridekénél, hiszen az akkumulátort nem a motor tölti majd fel, azt kívülről kap energiát, és az autó körülbelül 35-55 kilométer megtételére csupán erre az energiaforrásra támaszkodva is képes lesz.

Azonban sokan kétkednek a General Motors elhivatottságában, legtöbben azzal érvelnek, hogy az utóbbi években a nagyteljesítményű SUV-okkal kampányoló amerikai autógyártó volt az első, aki teljesen elektromos meghajtású személygépkocsikat forgalmazott, ám a gyártást hamar leállította.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elektromos irányban való elindulást a kormány és az amerikai elnök támogatja, nem kevesebb, mint 14 millió dollárral, ám ez a japán kormány ilyen ennek a területnek a fejlesztésére fenntartott 100 millió dolláros keretét meg sem közelíti. Az energia hivatal munkatársa szerint az új technológia továbbfejlesztése azonban nem egy elérhetetlen cél, és nem is a Dávid harca az autóipari Góliátok ellen, ez egy természetes átalakulási folyamat része, amelynek le kell zajlania ezen a területen.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm