0 °C Budapest

Újabb hatalmas üzemanyagár csökkentés!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 13:57

A portfolio.hu forrásai szerint szerdán 0 órától újra jelentősen csökken az üzemanyagok hazai kiskereskedelmi ára, ami a benzin esetében bruttó 7, a gázolaj esetében bruttó 10 forintos csökkentést jelent. Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, a mérséklődést a forint dollárral szembeni erősödése és a jegyzésárak visszahúzódása együttesen indukálta. 2006.09.18 05:55 Nincs megállás: tovább esik

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A portfolio.hu forrásai szerint szerdán 0 órától újra jelentősen csökken az üzemanyagok hazai kiskereskedelmi ára, ami a benzin esetében bruttó 7, a gázolaj esetében bruttó 10 forintos csökkentést jelent. Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, a mérséklődést a forint dollárral szembeni erősödése és a jegyzésárak visszahúzódása együttesen indukálta.

2006.09.18 05:55
Nincs megállás: tovább esik a benzin ára

Fontos megjegyeznünk, hogy ma reggel óta a forintban kifejezett jegyzésárak valamelyest visszaemelkedtek, így jelenleg a benzin 1.5%-kal van alacsonyabban, mint egy héttel korábban, ám a gázolaj továbbra is 5% körüli leértékelődést mutat forintban.

A reggeli értékekhez képest a kisebb visszaerősödés leginkább a hétvégi magyar belpolitikai események hatására történt (dollárral és euróval szembeni) forintgyengülésnek köszönhető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?