5 °C Budapest

Gond van a matricákkal - ne töröld ki az sms-t!

Pénzcentrum
2006. július 19. 06:50

Sokan szomorúan tapasztalták, hogy hiába vásároltak matricát mobiltelefonjuk segítségével, az autópálya-használat után nem sokkal megérkezik a bírság, mert a matricavásárlási szándékuk elveszett valahol a számítógépes hálózatokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az Állami Autópályakezelő Zrt. értékesítési ellenőrzési igazgatója szerint: nem az autópályakezelő rendszerében van a hiba. Ismertetve a vásárlás menetét, elmondta, hogy a mobiltelefonos vásárlást az úthasználó kezdeményezi egy sms-sel, a mobilszolgáltató visszaküld neki egy másik sms-t, amiben visszaigazolást kér. Ezt követően egy újabb sms-t kell küldenie az úthasználónak. Erre pedig kapnia kell ismét egy visszaigazolást, amennyiben ez nem történik meg, úgy az igény el sem jutott az autópályakezelőhöz.

A leggyakoribb hiba amikor a felhasználók csak az első sms-t küldik el a vásárlásról, ez pedig önmagában csak a szándékot jelzi. A mobilszolgáltató minden esetben megvizsgálják az ügyfelek panaszait, viszont az autópályakezelő csak akkor fizeti vissza a bírságot, ha mind a négy sms megvan a telefonban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?