32 °C Budapest

Hétfőtől egy újabb útszakasz fizetős

Pénzcentrum
2006. március 24. 11:28

Az M7-es autópálya Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti, újonnan elkészült szakaszát 2006. március 27‑én, hétfőn, a délutáni órákban adják át a forgalomnak.

Az M7-es autópálya Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti, újonnan elkészült szakaszát 2006. március 27‑én, hétfőn, a délutáni órákban adják át a forgalomnak.
Az M7-es autópálya 145-170. km-szelvénye közötti, közel 25 kilométeres új szakaszát az ünnepélyes megnyitót követően várhatóan 2006. március 27-én 15 órakor adják át a forgalomnak. Az átadás az ORFK és az üzemeltető közös ellenőrzését követően, azok felvezetésével történik.
A 2005 júliusában átadott 20 km hosszúságú Balatonszárszó-Ordacsehi szakasz folytatásaként megépült pályarészen három csomópont (150. km-szelvény, Fonyód; 160. km-szelvény, Balatonfenyves; 170. km-szelvény, Balatonkeresztúr) és egy egyszerű pihenőhely (156. km-szelvény, Táska) létesült. Jelenleg még építés alatt áll a 167. km-szelvénynél tervezett Keresztúri pihenőhely, ahol üzemanyagtöltő-állomás is működik majd.
Az új szakasz üzemeltetését az ideiglenes telephelyen működő Szántódi Autópálya Mérnökség fogja végezni. A mérnökség az általa kezelt szakaszhossz növekedésének megfelelően nagyobb létszámmal (26 fő) és kibővített eszközparkkal (összesen 13 gépjármű) látja majd el feladatait. A mérnökség, melynek végleges telephelye Fonyódon lesz, fogja kezelni a jelenleg még építés alatt álló 14 km hosszú, Zamárdi és Balatonszárszó közötti pályarészt is.
Az új szakasz díjköteles, az úthasználatért tehát a hétfői átadástól kezdve fizetni kell. Ennek megfelelően matricaellenőrzésekre ezen a pályarészen is folyamatosan számítani kell.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!