16 °C Budapest

Óriási siker, veszik mint a cukrot!

Pénzcentrum
2006. június 7. 11:07

A Pannon és a T-Mobile előfizetői március óta egyszerűen, SMS-ben is vásárolhatnak 4 napos autópálya-matricát. A mobiltelefonon eddig értékesített 100 000 matrica igazolja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) azon várakozásait, amely szerint a korszerű XXI. századi megoldásokra jelentős igény mutatkozik. Az egyértelmű siker eredményeként az SMS-ben kapható matricák köre a jövőben várhatóan bővülni fog.



A két meghatározó hazai mobilszolgáltató, valamint az ÁAK és a GKM összefogásának eredményeként március 17-től a Pannon vagy T-Mobile előfizetéssel rendelkező autósok rendszámukat SMS-ben elküldve vásárolhatnak személyautókra 4 napos (D1-es) autópálya-matricát. A szolgáltatás a közreműködő szereplők várakozásainak megfelelően hamar népszerű lett, alig két és fél hónap leforgása alatt az ÁAK 100 000 autópálya matricát - a megvásárolt matricák közel 6,5 százalékát - már mobiltelefonon keresztül értékesített. A T-Mobile számára a Nokia, valamint a Pannon számára a Cellum által kifejlesztett vásárlási platformok, illetve a Cleware és New Wave Socket kiegészítő alkalmazásai a szolgáltatás bevezetését követően jól vizsgáztak.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a vásárlási folyamat egyszerű, könnyen érthető. Ezzel együtt a tranzakciók egy része a megerősítő SMS visszaküldésének hiányában, illetve az erre rendelkezésre álló 3 perces időtartam túllépése miatt meghíúsul. A megerősítésre azonban fontos figyelni, mert annak hiányában a vásárlás érvénytelen, és az autós az autópályára hajtva nem rendelkezik majd érvényes matricával sem. A mobilos matricavásárlás során a Pannonosoknak és a T-Mobile-osoknak a 8 -100-100-as számra kell elküldeniük a rendszámot SMS-ben úgy, hogy az egyes karakterek között ne legyen szóköz (például: ABC123). Ezt követően a felhasználó SMS-ben visszakapja a vásárlás részleteit, mely üzenetre küldött válasz SMS-ben (pl. igen, ok) jóváhagyja a vásárlást. A sikeres vásárlásról visszaigazoló SMS érkezik, melynek kézhezvételétől az azt követő harmadik naptári nap 24:00-ig érvényes az igényelt autópálya használati jogosultság. A vásárláshoz emellett elengedhetetlen, hogy a kártyás ügyfelek a Pannon esetében univerzális, a T-Mobile esetében pedig m-com egyenlegüket elektronikus úton feltöltsék, melyre például bankautomatáknál van lehetőség. Fontos információ, hogy SMS-ben történő vásárlással kapcsolatos kérdések esetén elsősorban a mobiltelefon-társaságok ügyfélszolgálatain tudnak segítséget nyújtani.

Az érintett társaságok közösen felkérik a mobilmatrica-vásárlókat, hogy a biztonságos közlekedés érdekében a tranzakció idejére a vezetők gépkocsijukkal álljanak félre, vagy kérjék meg útitársukat az SMS-ek elküldésére és ellenőrzésére.

Az úthasználati díj megfizetését egyébként az ÁAK - a gépjárművek megállítása nélkül - rendszám alapján, elektronikus úton a matrica-köteles autópálya-szakaszok bármely pontján, például mobil ellenőrző csoportok segítségével ellenőrizheti.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem