5 °C Budapest

Belehúztak: Drágulás teljes gázzal!

Pénzcentrum
2006. május 2. 08:30

A Brit Automobilszövetség áprilisi adatai alátámasztják, amiről korábban beszámoltunk: a tankolás szempontjából legolcsóbbnak számító Egyesült Államokban az utóbbi hónap során elszálltak az üzemanyagárak. Hazánk a vizsgált országok között továbbra is a középmezőnyben található a benzinárak tekintetében, a diesel ára azonban nálunk csökkent a legnagyobb mértékben márciusról áprilisra a brit statisztika szerint. (Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy egy hónapja drágulásban voltunk az elsők...)Az árak alakulását követőknek minden bizonnyal nem meglepő, hogy továbbra is Hollandiában tankolhatunk benzint legdrágábban, míg a dízel változatlanul Norvégiában a legdrágább.


 

 


A britek havi két mintavétel alapján, spot árfolyammal számítják ki a penny-ben publikált értékeket, melyeket 379-es forint/font árfolyamon váltottunk át. (A mintavétel a genfi European Road Information Center adatbázisából történik.)

Az árváltozás dinamikáját tekintve a benzin esetében csaknem 16%-os ugrást figyelhetünk meg az amerikai árakban, melyek még így is jóval alacsonyabbak az európaiaknál. Az elmúlt hetekben leginkább a lengyel autósok örülhettek, hiszen náluk 2%-ot meghaladó mértékben csökkent az ólmozatlan benzin átlagára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A dieselnél már márciusban is első volt hazánk, akkor még drágulásban, most azonban a másik oldalon sikerült megcsípni a vezető helyet. Az árak ebben a szegmensben is az Egyesült Államokban emelkedtek a legjobban.

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?