5 °C Budapest

Belehúztak: Drágulás teljes gázzal!

Pénzcentrum
2006. május 2. 08:30

A Brit Automobilszövetség áprilisi adatai alátámasztják, amiről korábban beszámoltunk: a tankolás szempontjából legolcsóbbnak számító Egyesült Államokban az utóbbi hónap során elszálltak az üzemanyagárak. Hazánk a vizsgált országok között továbbra is a középmezőnyben található a benzinárak tekintetében, a diesel ára azonban nálunk csökkent a legnagyobb mértékben márciusról áprilisra a brit statisztika szerint. (Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy egy hónapja drágulásban voltunk az elsők...)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Az árak alakulását követőknek minden bizonnyal nem meglepő, hogy továbbra is Hollandiában tankolhatunk benzint legdrágábban, míg a dízel változatlanul Norvégiában a legdrágább.


 

 


A britek havi két mintavétel alapján, spot árfolyammal számítják ki a penny-ben publikált értékeket, melyeket 379-es forint/font árfolyamon váltottunk át. (A mintavétel a genfi European Road Information Center adatbázisából történik.)

Az árváltozás dinamikáját tekintve a benzin esetében csaknem 16%-os ugrást figyelhetünk meg az amerikai árakban, melyek még így is jóval alacsonyabbak az európaiaknál. Az elmúlt hetekben leginkább a lengyel autósok örülhettek, hiszen náluk 2%-ot meghaladó mértékben csökkent az ólmozatlan benzin átlagára.


A dieselnél már márciusban is első volt hazánk, akkor még drágulásban, most azonban a másik oldalon sikerült megcsípni a vezető helyet. Az árak ebben a szegmensben is az Egyesült Államokban emelkedtek a legjobban.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?