5 °C Budapest

Tévedtek: a pénz nem számít!

Pénzcentrum
2006. április 14. 15:30

A GKI Energiakutató a folyamatosan csúcsot ostromló olajárak miatt a benzinfogyasztás apadását prognosztizálja, az első három hónap adatai azonban ezt nem támasztják alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A GKI Energiakutató a folyamatosan csúcsot ostromló olajárak miatt a benzinfogyasztás apadását prognosztizálja, az első három hónap adatai azonban ezt nem támasztják alá - írja a Magyar Hírlap.
A GKI előrejelzése szerint tartósan nem marad 70 dollár felett az olajár, a jelenlegi magas üzemanyagárnak pedig már kereslet-visszatartó hatása is van. Ennek ellentmondani látszik, hogy az első negyedév során év/év alapon 12.9%-kal nőtt az üzemanyagfogyasztás a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint.
Benzinből 6.9, gázolajból pedig 20.9%-kal tankoltunk többet, mint egy éve. Az országos átlagtól jelentősen eltérnek a fővárosi adatok, Budapesten ugyanis a forgalom összességében 1.4%-kal csökkent úgy, hogy a dízeleladások 10.9%-kal emelkedtek, míg benzinből 8.2%-kal kevesebb fogyott.
A kutak kínálatából az utóbbi években teljesen eltűnt a 91-es oktánszámú benzin és egyre inkább a 95-ös forgalma a meghatározó.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG