23 °C Budapest

Tetőzik a benzinár? - Lesz még itt csúcs!

Pénzcentrum
2006. április 24. 14:00

Az elmúlt hetek során 24 centtel, 2.91 dollárra emelkedett a benzin gallononkénti ára az Egyesült Államokban mintregy 7,000 töltőállomás adatai alapján. Az áremelkedés csaknem teljes egészében a kőolaj drágulásának tudható be.Szakértők szerint, amennyiben az olajárak emelkedése megáll, az üzemanyagok árszintje lassan tetőzhet, mivel a finomítói kapacitások lassan újraindulnak. A finomítók egy része a rendszeres karbantartás, mások a korábbi hurrikán károk miatt nem üzemelnek teljes gőzzel.

Az USA-ban tavaly szeptemberben regisztráláták a legmagasabb átlagos üzemanyag árszínvonalat, akkor ugyanis a gallononkénti ár meghaladta a 3 dollárt. Piaci elemzők szerint az árak az idei évben is visszatérhetnek erre a szintre, még akkor is, ha nem lesz jelentősebb kínálati sokk.

Az Egyesült Államokban a május végi Megemlékezés napi ünnepség és a kora szeptemberi Munka napjának ünnepe között a legdrágább az üzemanyag, mivel a nyári keresleti csúcs áremelkedéshez vezet.
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?