33 °C Budapest

Őszintén vall Győzike: "Nekem van egy bankom..."

Pénzcentrum
2006. február 23. 05:55

A Pénzcentrum.hu időről-időre igyekszik megkönnyíteni Olvasói befektetési és egyéb, mindennapi pénzügyekkel kapcsolatos döntéseit. A jövőben hasznos tanácsaink mellett azt is feltérképezzük, hogyan kezelik a pénzt az ország legismertebb sztárjai. Interjúsorozatunk első epizódjában Győzikét faggattuk. Az RTL Klub üdvöskéje egy klipforgatás szünetében osztotta meg velünk a pénzzel, befektetésekkel és politikával kapcsolatos nézeteit, melyekből kiderül, hogy a "romanticus" férfiember a hit, remény, szeretet szentháromsága mellett az évi hat százalékos betéti kamatba, sertésekbe és rózsaszín babaruhákba vetette hitét, és szívesen építene kőkemény homokvárat Nógrádmegyeren.

Lakás és autó... - Ebben áll a nagy titok?

A Pénzcentrum.hu időről-időre igyekszik megkönnyíteni Olvasói befektetési és egyéb, mindennapi pénzügyekkel kapcsolatos döntéseit. A jövőben hasznos tanácsaink mellett azt is feltérképezzük, hogyan kezelik a pénzt az ország legismertebb sztárjai. Interjúsorozatunk első epizódjában Győzikét faggattuk. Az RTL Klub üdvöskéje egy klipforgatás szünetében osztotta meg velünk a pénzzel, befektetésekkel és politikával kapcsolatos nézeteit, melyekből kiderül, hogy a „romanticus” férfiember a hit, remény, szeretet szentháromsága mellett az évi hat százalékos betéti kamatba, sertésekbe és rózsaszín babaruhákba vetette hitét, és szívesen építene kőkemény homokvárat Nógrádmegyeren.
Pénzcentrum: Vágjunk a közepébe! Korábban hallhattunk róla, hogy az RTL-en futó Győzike Show-val járó népszerűség anyagilag sem érintett rosszul, véleményed szerint hol van a helye a pénznek, mibe fektetsz?
Győzike: Először is, a pénzt mindenek előtt meg kell keresni, aztán be lehet fektetni, vagy el lehet költeni. Ha az embernél pénz van, a legfontosabb a lakás, majd annak berendezése. Szerintem minden ember életében az a legfontosabb, hogy ha pénz van, akkor gyönyörű otthona legyen.
Ha továbbmegyünk, akkor a második legfontosabb dolog az ember életében az autó. Szerintem ha van egy kis pénz, akkor mindenki autót vesz.
Ezzel meg is válaszoltam a kérdést, én ennek a híve vagyok, ezt a kettőt bármi áron megveszem, ezekért dolgozom. Ezután jön az, hogy a gyerekeknek befektetünk...
Pénzcentrum: Tegyük fel, hogy megvan a lakás és az autó, de még maradt pénzed, azzal mit kezdesz?
Győzike: Megmondom őszintén, bankban tartom és mindig képben vagyok a százalékokkal. Nekem van egy bankom, amivel elégedett vagyok, mert hála Istennek már több mint egy éve kerek 6%-ot kapok a pénzemre. A kamatot mindig olyan dolgokra szoktam fordítani, mint a villanyszámla, fűtés, rezsi és a megélhetési költségek.
És mi lesz a Győzike harmadik szériájából befolyó pénzzel? Megy az is a kedvenc bankodba?
Nem kevés pénzért vállaltam el a műsort: részenkét (tizenkétszer) 700 ezer Ft-ot kaptam, ezt a 8.4 milliót két gyerekkórháznak szeretném elküldeni, Győrbe, illetve Gyöngyösre. Előbbiben megmentették édesanyám életét, utóbbiban pedig Virág született.
Pénzcentrum: Azért hallhattuk, hogy vállalkozol is...
 
Győzike: Mindenki tudja, hogy én nem színművészetire jártam, a szakmám hentes és mészáros. Innen jött az ötlet, hogy disznó tenyésztéssel foglalkozzunk.
A bababolt is elindul lassan, ami Virágnak köszönhető, ő ugyanis egy márkanév lett. A segítségével egy olyan terméket akarunk kiadni, ami minőségben is ránk jellemző. Olyan cuccokat akarunk, amik nem drágák, de nem is olcsók, de tényleg jó minőségűek és rózsaszínek.
Már hívott az ügyvéd, hogy megkaptuk a cégkivonatot, így mostantól létezik a Romantic autókereskedés is, jövő héten már ezt is elkezdem. Imádok több lábon élni.
Sokan támadnak a gazdagság miatt, pedig minden a tehetségen és szorgalmon múlik.
Pénzcentrum: Mikorra várod, hogy ezek a vállalkozások fellendüljenek és profitot termeljenek?
Győzike: Megmondom őszintén, nem várom, hogy fellendüljenek. Én azt várom, hogy a lányaimnak ez jó legyen. Ez befektetés, csináljuk és nekik lesz majd védjegy...
Pénzcentrum: Beszéltünk az ingatlanról, ez számodra a legfontosabb... mit gondolsz, pár éven belül merre mozdulnak el a lakásárak?
Győzike:Erről az a véleményem, hogy a lakás az nagyon-nagyon jó. A kedvenc helyem Hajdúszoboszló, de imádom a XIII. kerületi lakóparkokat is. Minden héten végiglapozgatom a Képes Ingatlant, órákat töltök el ezzel. Az otthon, a család, az autó, a kutya, a nyugalom, a könyv a legfontosabb, én ennek a híve vagyok.
 

"Már csak egy álmom van..."

Pénzcentrum: Sokat olvashatunk az olajárakról, a benzin drágulásáról, hogyan érint ez téged?
 
Győzike: Én egy benzint használok évek óta, Evelin kislányom miatt, mindig a Shellnél tankolok a pontok miatt. Nem figyelem az árakat, mi csak a pontok miatt tankolunk és lassan már elhozhatjuk a hűtőt.
Pénzcentrum: Mibe fektessen szerinted egy átlagember, aki nem tud a hírnévből előnyt kovácsolni, mint te?
Győzike: Pénzből lehet pénzt csinálni, eleinte én is kölcsön kértem. Mindenben hinni kell, a legfontosabb a hit, a remény és a szeretet. Minden mögött szorgalom, tehetség és kemény munka áll.
Már csak egy álmom van: szeretnék légiutaskísérő lenni, az RTL Klub most szervezi, hogy ez sikerüljön, pár héten belül ki is derül, hogy mi lesz belőle.
 
Pénzcentrum: Mi a véleményed a politikáról?
Győzike: Valamelyik nap erről beszélgettem a lányommal...annyira kőkemények a reklámok, egyik ezt ígéri, a másik azt. Komolyan mondom, baromira meggondolom, hogy elmegyek-e szavazni. Én nem hiszek az ígéretekben, abban hiszek, hogy ha önmagam híve vagyok, sikeres lehetek.
Augusztusban egy nagyon nagy dologba fogok bele, indulok a nógrádmegyeri polgármester választáson. Ezt most már kőkeményen kezdjük felépíteni, nyolc ember dolgozik mögöttem. Nem azért akarok polgármester lenni, hogy a zsebem tele legyen, hanem azért mert a homokból várat kell tudni építeni... és én leszek az az egyedüli polgármester, aki a havi fizetését egy éven keresztül nem veszi fel és ezt a leukémiás gyerekek számlájára szeretném utaltatni.
Be fogom bizonyítani, hogy amibe én egyszer beteszem a kezemet, az sikeres lesz, bármennyire is nem hisznek benne.
Nem szeretnék egyik párthoz sem csatlakozni, természetesen ha megkeresnek elgondolkodom rajta. Nagyon jók a tanácsadóim.
Nagy hangsúlyt szeretnék fektetni a gyerekekre, a gyermekétkeztetésre és úgy gondolom, ha egy gyerek jól tanul, akkor találkozhasson sztárokkal...

Mindemellett szeretnék javítani az utak állapotán és kellemesebbé tenni a falu temetőjét is.

Győzike klipet forgat - KÉPGALÉRIA

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10