6 °C Budapest

Bekövetkezhet a postai csekk halála (itt az új papírmentes szolgáltatás)

Pénzcentrum
2005. október 27. 10:32

A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.

 
A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.
A Budapest Bank fejlesztésének eredményeként novembertől a bank Üzleti Terminál szolgáltatását használó mintegy 1.300 vállalati ügyfél munkáját a bank a postai ki- és befizetési utalványok elektronikus feldolgozásával egyidejűleg teljes körű elektronikus adatszolgáltatással segíti. Mindez lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók a pénzügyi tranzakciókkal egy időben – a postai kézbesítéséből adódó 1-3 napos átfutási idő nélkül, - hozzájussanak a tranzakciók részletes adataihoz és azok azonnal jóváírhatóvá váljanak.
 
Az Üzleti Terminál adatátviteli funkciójával az ügyfelek székhelyükön, elektronikusan intézhetik valamennyi postai tranzakciójukat. Az Üzleti Terminálon fogadott befizetési adatok a postai szabványnak megfelelő elektronikus állományban továbbíthatók más számítástechnikai rendszerek (pl. a díjfizetéseket nyilvántartó rendszerek) részére. Az Üzleti Terminál elektronikusan nyilvántartja és archiválja a befizetéseket, ezzel szükségtelenné válik a postai csekkes befizetési bizonylatok és adatok papírra nyomtatott tárolása.

A Budapest Bank elektronikus szolgáltatását igénybe vevő ügyfelei számára nyújtott gyorsabb, papírmentes szolgáltatása az ügyfelek számára a kényelmen túl megnövekedett hatékonyságot és kontrolt biztosít.  Továbbá a szolgáltatás igénybevétele bizonylatonként akár tíz forint postaköltség- és tételenként 63 forint tranzakciós díj megtakarítást eredményezhet az Üzleti Terminált igénybe vevő ügyfelek számára. Ez jelentős tétel, figyelembe véve, hogy a bank vállalati ügyfelei 2004-ben mintegy 7 millió postai csekkhez kötött pénz be- illetve kifizetési tranzakciót kezdeményeztek.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?