14 °C Budapest

Bekövetkezhet a postai csekk halála (itt az új papírmentes szolgáltatás)

Pénzcentrum
2005. október 27. 10:32

A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.

 
A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.
A Budapest Bank fejlesztésének eredményeként novembertől a bank Üzleti Terminál szolgáltatását használó mintegy 1.300 vállalati ügyfél munkáját a bank a postai ki- és befizetési utalványok elektronikus feldolgozásával egyidejűleg teljes körű elektronikus adatszolgáltatással segíti. Mindez lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók a pénzügyi tranzakciókkal egy időben – a postai kézbesítéséből adódó 1-3 napos átfutási idő nélkül, - hozzájussanak a tranzakciók részletes adataihoz és azok azonnal jóváírhatóvá váljanak.
 
Az Üzleti Terminál adatátviteli funkciójával az ügyfelek székhelyükön, elektronikusan intézhetik valamennyi postai tranzakciójukat. Az Üzleti Terminálon fogadott befizetési adatok a postai szabványnak megfelelő elektronikus állományban továbbíthatók más számítástechnikai rendszerek (pl. a díjfizetéseket nyilvántartó rendszerek) részére. Az Üzleti Terminál elektronikusan nyilvántartja és archiválja a befizetéseket, ezzel szükségtelenné válik a postai csekkes befizetési bizonylatok és adatok papírra nyomtatott tárolása.

A Budapest Bank elektronikus szolgáltatását igénybe vevő ügyfelei számára nyújtott gyorsabb, papírmentes szolgáltatása az ügyfelek számára a kényelmen túl megnövekedett hatékonyságot és kontrolt biztosít.  Továbbá a szolgáltatás igénybevétele bizonylatonként akár tíz forint postaköltség- és tételenként 63 forint tranzakciós díj megtakarítást eredményezhet az Üzleti Terminált igénybe vevő ügyfelek számára. Ez jelentős tétel, figyelembe véve, hogy a bank vállalati ügyfelei 2004-ben mintegy 7 millió postai csekkhez kötött pénz be- illetve kifizetési tranzakciót kezdeményeztek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?