Bekövetkezhet a postai csekk halála (itt az új papírmentes szolgáltatás)

Pénzcentrum
2005. október 27. 10:32

A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.

 
A Budapest Bank a Magyar Postával elsőként együttműködve teljes körűen elektronizálta a közüzemi szolgáltatók és más intézmények, valamint a fogyasztók közötti postai pénzforgalmat ügyfélköre számára.
A Budapest Bank fejlesztésének eredményeként novembertől a bank Üzleti Terminál szolgáltatását használó mintegy 1.300 vállalati ügyfél munkáját a bank a postai ki- és befizetési utalványok elektronikus feldolgozásával egyidejűleg teljes körű elektronikus adatszolgáltatással segíti. Mindez lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók a pénzügyi tranzakciókkal egy időben – a postai kézbesítéséből adódó 1-3 napos átfutási idő nélkül, - hozzájussanak a tranzakciók részletes adataihoz és azok azonnal jóváírhatóvá váljanak.
 
Az Üzleti Terminál adatátviteli funkciójával az ügyfelek székhelyükön, elektronikusan intézhetik valamennyi postai tranzakciójukat. Az Üzleti Terminálon fogadott befizetési adatok a postai szabványnak megfelelő elektronikus állományban továbbíthatók más számítástechnikai rendszerek (pl. a díjfizetéseket nyilvántartó rendszerek) részére. Az Üzleti Terminál elektronikusan nyilvántartja és archiválja a befizetéseket, ezzel szükségtelenné válik a postai csekkes befizetési bizonylatok és adatok papírra nyomtatott tárolása.

A Budapest Bank elektronikus szolgáltatását igénybe vevő ügyfelei számára nyújtott gyorsabb, papírmentes szolgáltatása az ügyfelek számára a kényelmen túl megnövekedett hatékonyságot és kontrolt biztosít.  Továbbá a szolgáltatás igénybevétele bizonylatonként akár tíz forint postaköltség- és tételenként 63 forint tranzakciós díj megtakarítást eredményezhet az Üzleti Terminált igénybe vevő ügyfelek számára. Ez jelentős tétel, figyelembe véve, hogy a bank vállalati ügyfelei 2004-ben mintegy 7 millió postai csekkhez kötött pénz be- illetve kifizetési tranzakciót kezdeményeztek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem