Concept of multiple ways to use of the foldable smartphone. 3D illustration.

Új hírek érkeztek az iPhone 16-ról: tényleg hajtogatható lesz az Apple ikonikus telefonja?

2024. február 9. 04:44

Egy friss jelentés szerint az Apple legalább két olyan telefonkészüléket fejleszthet, amik összecsukhatók lesznek. Viszont az értesülések arról is szólhatnak, hogy ezek a darabok legalább 2026-ig nem lesznek elérhetőek a vásárlók számára.

Az iPhone 2007-es piacra kerülése óta a készülék dizájnja alapvetően változatlan maradt. Azonban a legfrissebb értesülések szerint az Apple jelentős változtatásokat fontolgat, és összehajtható iPhone prototípusok fejlesztésébe kezdett - írja a The Intelligence. A jelentések szerint az amerikai technológiai óriás "legalább két" olyan dizájnon dolgozik, amelyek a hagyományos flip-telefonok vízszintes összecsukhatóságát idézik. Ennek ellenére ezek az újító szellemű készülékek várhatóan nem lesznek elérhetőek legalább 2026-ig.

A Samsung 2019-es Galaxy Fold bemutatója óta az összehajtható okostelefonok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, bár még nem érték el a hagyományos okostelefonok sikereit. Ezen a területen már több technológiai vállalat is megmutatta, mit tud, köztük a Samsung a Galaxy Z Flip 5-tel, a Motorola a Razr+-zal és a Google is a Pixel Folddal. Mindezidáig azonban az Apple viszonylag keveset árult el az összehajtható eszközeivel kapcsolatos terveiről, csupán szabadalmak benyújtásával és pletykák általi spekulációkkal jelezte érdeklődését.

Lesznek összecsukható telefonok?

Az Apple-nél dolgozó, jól informált források szerint a cég jelenleg az összecsukható telefon prototípusainak korai fejlesztési szakaszában tart, és már felvették a kapcsolatot egy ázsiai gyártóval az alkatrészek előállítása céljából. Most úgy tűnik, hogy az Apple tervei inkább hasonlítanak a Samsung vízszintesen összecsukható Z Flip 5 modelljéhez, mintsem a Google függőlegesen záródó Pixel Foldjához. Továbbá a hírek arról is szólnak, hogy aaz Apple arra törekszik, hogy külső kijelzőt integráljon ezekbe a modellekbe, ami tovább erősíti az összevetést a Samsunggal.

Mindazonáltal túlzott lenne azt állítani, hogy az Apple egyszerűen csak másolná a Samsung megoldásait. A cég innovatív hozzáállása ugyanis ismert: Olyan újszerű megoldásaival, mint amilyen volt például a Vision Pro headset, még mindig kiemelkedik versenyből. Nem véletlenül, hiszen a vállalat mérnökei egyedülálló funkciókat kutatnak, amikkel az ő összecsukható telefonuk minőségben másmilyen lenne, mint a versenytársaké.

Ugyanakkor az eddig napvilágra került információk szerint a mérnökök bizonyos technikai akadályokkal szembesülnek: tartósági problémák, nehézségek az eszköz közepén lévő 'gyűrődés' megszüntetésében, illetve kihívást jelent a vékony profil megalkotása anélkül, hogy veszélyeztetnék az akkumulátort vagy a kijelző alkatrészeit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A források ezek fényében arról szólnak, hogy a technikai nehézségeknek köszönhetően az Apple nem tudta betervezni az összehajtható iPhone tömeggyártását sem 2024-re, sem 2025-re; így ennek megvalósulása legalább 2026-ig csúszik - ha egyáltalán valaha is sor kerül rá. Korábban is előfordult ugyanis, hogy az Apple kukázott olyan projekteket, amelyek nem feleltek meg magas elvárásaiknak - emlékezetes példa erre az AirPower "töltődokk".

Miben mesterkedik még az Apple?

Ha hinni lehet a forrásoknak, akkor az Applenél nem csak egy hajtogatható iPhone van fejlesztés alatt, de szó van egy összezárható iPad kifejlesztéséről is. Elemzők szerint ez utóbbit már idén piacra dobhatják egy nyolc hüvelykes (20 cm) kijelzővel és hasonló vízszintesen záródó mechanizmussal, mint amit az iPhone-nál is terveznek. Igaz ugyanakkor, hogy eddig egyik termék pontos megjelenési dátuma sem ismert, viszont a hozzáértők szerint az Apple komolyan elkötelezte magát, hogy hódító útra induljon ezekkel a készülékekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm