20 °C Budapest
Smartphones on the counter of a modern electronics store

Beütött a kőkemény válság? Már ilyen kütyükre is alig van pénze a magyaroknak

MTI
2023. május 1. 17:56

Durván lecsökkent az okostelefonok kiszállítása a világon. Nagyot bukott a Samsung, az Apple, bár szintén csökkenést jelentett, de részesedése a világpiacon azonban 18 százalékról, 20,5 százalékra emelkedett.

Az okostelefonok globális kiszállítása 14,6 százalékkal, 268,6 millióra csökkent az első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest - áll az International Data Corporation (IDC) legfrissebb jelentésében. Az eladások visszaesése meghaladta az IDC 12,7 százalékos várakozását.

Az okostelefonok kiszállítása már a hetedik negyedévben csökkent, elsősorban a gyenge kereslet, a magas infláció és a bizonytalan gazdasági kilátások miatt. Ezen felül  számos régióban továbbra is magasak a termékkészletek, bár ezen a téren javult a helyzet az elmúlt fél évben. Az idei első negyedévben Kínában 12 százalékkal, az Egyesült Államokban 11,5 százalékkal, Nyugat-Európában 9,4 százalékkal csökkent az okostelefonok szállítása a tavalyi első negyedévvel összevetve. A feltörekvő piacokon még ennél is nagyobb, 17-20 százalék közötti volt a visszaesés.

A dél-koreai Samsung Electronics kiszállításai 18,9 százalékkal estek a március végével záródott három hónapban, de 22,5 százalékos globális részesedésével megőrizte  piacvezető helyét. Egy éve a piaci részesedése nagyobb, 23,7 százalék volt.

A második helyen álló amerikai Apple Inc. kiszállításai szintén csökkentek, 2,3 százalékkal, részesedése a világpiacon azonban 18 százalékról, 20,5 százalékra emelkedett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A harmadik Xiaomi kiszállítása erőteljesen, 23,5 százalékkal esett a tavalyi első negyedévvel összevetve, piaci részesedése pedig 12,7 százalékról, 11,4 százalékra zsugorodott.

A negyedik OPPO kiszállításai 6,7 százalékkal csökkentek, viszont a piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 9,3 százalékról, 10,2 százalékra nőtt. Az ötödik a vivo lett, amelynek a kiszállítása 18,8 százalékkal csökkent, piaci részesedése pedig 8 százalékról 7,6 százalékra zsugorodott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem