15 °C Budapest
robotic hand using phone (concept of AI tapping into personal data privacy)

A csőd szélére került a Google? Milliókat veszített a techóriás egy apró hiba miatt

MTI
2023. február 9. 14:01

Rossz választ adott a Google új, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja egy reklámvideóban az amerikai James Webb űrteleszkópról. Ez úgy megrengette a befektetők bizalmát, hogy dollár milliárdokat veszített az értékéből a cég – számolt be az MTI.

Egy reklámvideóban mutatták be a Google legújabb, mesterséges intelligenciáján alapúló chatbotját nemrég. Azonban az eszköz rossz választ adott egy, az amerikai James Webb űrteleszkópról feltett kérdésre, ami olyannyira megrengette a befektetők bizalmát, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet hirtelen 100 milliárd dollárt veszített.

A szóban forgó videó működés közben mutatja be a Bardot, ígérve, hogy segít egyszerűsíteni a bonyolult dolgokat. Azonban ehelyett rossz választ adott. A reklámvideóban azt kérdezik a Bardtól, hogy az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) James Webb űrteleszkópjának milyen új felfedezéseiről lehet mesélni egy kilencéves gyereknek.

A Bard erre egy sor választ ad, köztük azt is, mely szerint a James Webb használatával készítettek először képet egy Naprendszeren kívüli bolygóról. Azonban ez koránt sem igaz, hiszen az első ilyen felvételt az Európai Déli Obszervatórium teleszkópja készítette még 2004-ben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?