22 °C Budapest
robotic hand using phone (concept of AI tapping into personal data privacy)

A csőd szélére került a Google? Milliókat veszített a techóriás egy apró hiba miatt

MTI
2023. február 9. 14:01

Rossz választ adott a Google új, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja egy reklámvideóban az amerikai James Webb űrteleszkópról. Ez úgy megrengette a befektetők bizalmát, hogy dollár milliárdokat veszített az értékéből a cég – számolt be az MTI.

Egy reklámvideóban mutatták be a Google legújabb, mesterséges intelligenciáján alapúló chatbotját nemrég. Azonban az eszköz rossz választ adott egy, az amerikai James Webb űrteleszkópról feltett kérdésre, ami olyannyira megrengette a befektetők bizalmát, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet hirtelen 100 milliárd dollárt veszített.

A szóban forgó videó működés közben mutatja be a Bardot, ígérve, hogy segít egyszerűsíteni a bonyolult dolgokat. Azonban ehelyett rossz választ adott. A reklámvideóban azt kérdezik a Bardtól, hogy az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) James Webb űrteleszkópjának milyen új felfedezéseiről lehet mesélni egy kilencéves gyereknek.

A Bard erre egy sor választ ad, köztük azt is, mely szerint a James Webb használatával készítettek először képet egy Naprendszeren kívüli bolygóról. Azonban ez koránt sem igaz, hiszen az első ilyen felvételt az Európai Déli Obszervatórium teleszkópja készítette még 2004-ben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm