A computer programmer or hacker prints a code on a laptop keyboard to break into a secret organization system. Internet crime concept.

Belehúztunk a regisztrációba 2022-ben: nagyon sok új weboldal született Magyarországon

2023. január 6. 17:02

2022-ben közel 100 000 - pontosan 98 903 db - új .hu domain regisztráció történt. Ez átlagosan egy hónapban több mint 8000, naponta pedig 270 új .hu domaint jelent. Az elmúlt évekkel összehasonlítva láthatunk némi különbséget a regisztrációk számát és a regisztrált nevek tendenciáit tekintve egyaránt - írja összesítésében a Rackhost.

A 2022-es év havi 10 000 feletti, rekord mennyiségű .hu domain regisztrációkkal indult, mely – ahogyan az szinte minden évben lenni szokott –, az év eleji lelkesedést, nagy fellendülést követően csökkenést mutatott márciustól. A közel 11 ezres havi mennyiség júliusra kevesebb mint 7000 regisztrációra csökkent havonta. Augusztustól ismét fellendülés indult, mely egészen novemberig tartott, majd a december a korábbi évekhez hasonlóan alacsonyabb regisztrációs kedvvel zárult. Ez természetesen nem meglepő, az ünnepek alatt – érthetően – kevesebben foglalkoznak honlapindítással, ezáltal domain regisztrációval is, azaz az aktív, munkával töltött napok száma alacsonyabb ebben a hónapban, mely hatással van a havi összesítésre.

A 2020-as és 2021-es év kiemelkedik a többi közül az éves .hu domain regisztrációkat tekintve. Ennek oka a koronavírus járvány kirobbanása, melynek hatására nagymértékben megnövekedett az online világ felé fordulás és ezzel egyidejűleg a weboldalkészítés, illetve a domain regisztrációk száma egyaránt. A vírus hatása a ‘20 és ‘21-es évben kifejezetten érezhető volt, az emelkedés korábban soha nem látott méreteket öltött. 2022-ben viszont a covid járvány előttihez közel azonos szintre értünk újra.

Még így is majdnem 100 000 .hu domaint regisztráltak az emberek egy év alatt. Ez havi szinten átlagosan több mint 8000, naponta 270 .hu domain regisztrációt jelent.

Míg a 2020 és 2021-es évben azt figyelhettük meg, hogy a regisztrált domain nevekben a járványhoz köthető kulcsszavak jelentek meg nagymértékben, mint a covid, vírus, vakcina, maszk, fertőtlenítés, egészség és megelőzés témaköréhez tartozó kifejezések, addig 2022-ben ez sokkal kevésbé volt jellemző. Tavaly a gazdasági válság hatása volt főként érezhető, azaz takarékosság, energia, napelem témájú domain regisztrációk trendjét tapasztalhattuk. Tehát az országunkban és a világban zajló események egyaránt meghatározzák a domain piac működését is, mind a regisztrációk számát tekintve, mind pedig a témákat illetően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18