-2 °C Budapest
A young man is browsing through television channels with a remote control.

Megint terjed a kamu SMS: így élnek vissza a csalók a Netflix nevével

2022. december 27. 16:14

Ismét bombázzák a magyar előfizetőket a csalók kamu SMS-ekkel a Netflix nevében. Novemberben már jópáran kaptak álcázott szöveges üzenetet a streamingszolgáltatótól, melyben arról tájékoztatják az áldozatokat, hogy baj van az előfizetésükkel. Ha ilyen SMS érkezne, semmiképp se kattintsunk a linkre: legjobb, ha azonnal töröljük az értesítést.

Nem akarnak kimenni a divatból az SMS-csalások, a technológia fejlődésével és terjedésével újabb és újabb módszert találnak ki a tolvajok. Míg a koronavírus járvány óta megszaporodott online rendelések folyományaként futárszolgálatos SMS-nek álcázott üzenetekkel operáltak, most a Netflix nevében küldözgetnek linkeket. Az újfajta módszer először novemberben bukkant fel, most azonban újabb szöveges üzenetet kaphattak az előfizetők.

A helyesírási hibákkal is tarkított szöveg szerint a Netflix-előfizetésével van gond, mondván "elutasították a befizetést", ezért felfüggeszthetik a fiókot. Az sms-ben is szereplő oldalt a Chrome böngésző már veszélyesnek bélyegzi, és egyből nem is engedi megjeleníteni - ítuk korábban. Az sms egy olyan mobilszámról érkezik, amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók "veszélyes" számként. Ezért érdemes résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyek bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18