18 °C Budapest
Young man using laptop at home

Meglepő titkok derültek ki II. Erzsébet királynő életéről: a Netflix és az HBO Max hozta napvilágra

2022. szeptember 9. 11:32

Tegnap, szeptember 8-án 96 évesen elhunyt az angol királynő, II. Erzsébet. Ennek az eseménynek kapcsán most összeszedtük azokat, a Magyarországon is elérhető filmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket a Netflixről és HBO Maxról, amik II. Erzsébet kalandos életét mutatják be. Ráadásnak pedig hoztunk még egy meglepetés filmet is.

II. Erzsébet 1926-ban született Londonban, majd apja halála után lépett a trónra 1952. februárjában és összesen 70 éven keresztül uralkodott. Az angol királynő így a 20. század jelentős történelmi eseményeit átélte, összesen 14 miniszterelnököt nevezett ki uralkodása alatt, egyszer pedig egy kétségbeesett munkás bemászott a hálószobájába, hogy beszélgessen vele. Halálával egy történelmi korszak zárult le.

Erzsébet volt az első, akinek a televízió közvetítette az esküvőjét Fülöppel és aki fiának végül a válást javasolta. Ezen felül megszállottja volt a corgieknak (egy évvel ezelőtt hunyt el az utolsó kutyája, egy keverék), imádott vadászni és autót szerelni. Most olyan filmeket, sorozatokat és dokumentumfilmeket szedtünk össze, amik alaposan körül járták a királynő kalandos életét, és amivel talán – már amennyire ez lehetséges – kicsit jobban megismerjük a 20. század egyik legjelentősebb uralkodóját. Mutatjuk mit érdemes megnézni a Netflixen és az HBO Maxon!

The Crown (A korona)
Netflix

A Korona 2016-ban indult, és eddig 4 évad jelent meg. A sorozat az angol királyi család életét mutatja be, egészen Erzsébet és Fülöp esküvőjétől Diana és Károly házasságáig (már készül a hírek szerint a következő, ötödik évad is). A sorozat nem csak a jelentős történelmi eseményeket mutatja be, hanem a családnak a mindennapjaiba is betekintést enged. Érdekessége, hogy 1-2 évadonként lecserélik a teljes színészi gárdát, így pár évente mindig más alakíthatja az angol királynőt.

The Majestic Life of Queen Elizabeth II.
Netflix

A Netflix dokumentumfilmje II. Erzsébet életét öleli fel a gyermekkorától kezdve. A mindössze másfél órás filmben korai felvételeket láthatunk, amiknek segítségével nyomon követhetjük, hogy hogyan vált II. Erzsébet uralkodóvá, majd hogyan vészelte át a 20. századot a családi viszályoktól kezdve egészen a történelmi eseményeken át.

The Queen (A királynő)
HBO Max

A 2006-os filmet összesen 6 Oscar-díjra jelölték, amiből Helen Mirren végül hazavitte a legjobb női főszereplőnek járó díjat, a királynő szerepéért. A film azt a pár napot öleli fel, amikor Diana hercegné halálos autóbalesetet szenvedett, II. Erzsébetnek pedig nem csak a családját kellett összetartania, de a nép elé is ki kellett állnia.

The Royal House of Windsor
Netflix

A következő dokumentumfilmünk nem csak II. Erzsébetről szól, de a királynő – ahogyan a legtöbbször – megkerülhetetlen: a sorozat ugyanis a Windsor ház elmúlt 100 évét öleli fel. Akit érdekel a szakértőkkel és korai videókkal, fotókkal tűzdelt sorozat, annak viszont sietnie kell: szeptember 29-én leveszik ugyanis a Netflix műsoráról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Princes of The Palace
Netflix

Ebben a dokumentumfilmben II. Erzsébet, mint anya, nagymama majd későbbiekben dédnagymama jelenik meg, ugyanis a film Anglia hercegeinek, leendő trónörököseinek életét mutatja be Fülöptől egészen György hercegik. A királynő pedig mindegyikőjük életében jelentős szerepet töltött be, így egy tejesen másik szemszögből leshetünk be Erzsébet életébe.

+1: The Queen’s Corgi (A királynő kutyája)
Netflix

Ha II. Erzsébetről beszélünk, akkor nem lehet kikerülni a corgikat, amikért rajongott az angol királynő. Ez a mese az egyik királyi kutyáról szól, de még Donald Trump is megjelenik benne.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?