7 °C Budapest
Man using smart phone at sea

Nem tudnak lemondani erről a magyarok: még a nyaralásuk alatt is inkább a telefont választják

2022. szeptember 8. 16:32

A hazai mobilhasználati szokásokat vizsgáló Yettel hálózati riport a nyári hónapokban mért forgalmi adatokat hasonlította össze a korábbi évek azonos időszakával. Az eredmények szerint a mobilnet iránti igény növekedése felgyorsult, de a hanghívásokban és az SMS forgalomban is növekedés látható az előző év nyarához képest. Adatforgalomban a balatoni régió és – az aszály hatásai ellenére – a Velencei-tó környéke is átlag felett növekedett.

Az idei nyár hónapjait az előző év azonos időszakával összehasonlítva országosan 32%-os növekedés figyelhető meg a Yettel hálózatán mért adatforgalomban. A 32%-os országos átlagot lebontva a Balaton környéke és a Velencei-tó számítanak adatforgalmi szempontból kiugró helyszíneknek, ahol – utóbbi a vízszint-csökkenés miatt turisztikai szempontból csorbult vonzerejének ellenére is – 40% fölötti volt a mobilnet-forgalom éves növekedése a nyári hónapok alatt.

Érdekesség, hogy míg 2020-ról 2021-re 16%-os adatforgalom-növekedést regisztrált a szolgáltató, ehhez képest 2021-ről 2022-re a növekedés üteme duplázódott, meghaladva a 32%-ot; ötéves távlatban vizsgálva (2017 nyara vs. 2022 nyara) pedig a növekedés már meghaladja az 500%-ot.

 Az exponenciális növekedés hátterében az is állhat, hogy a klasszikus mobiltelefonos internetfogyasztás élményét fokozza az 5G-hálózat terjedése és a 5G-s mobilok növekvő penetrációja, valamint a korlátlan adatcsomagot kínáló tarifák terjedése. Emellett népszerűek azok a mobilinternet alapú, otthoni internet-szolgáltatások is, amik egy adott helyszínhez – lakáshoz, irányítószámhoz – kötődnek, és a stabil mobilhálózatra építve, a vezetékes netet kiváltva egy teljes háztartás otthoni internetigényét elláthatják.

 Az ügyfeleket kiszolgáló mobilhálózatra sosem mondhatjuk azt, hogy ’készen vagyunk’, inkább egy élő rendszerként tekintünk rá: fejlesztjük, monitorozzuk és az ügyfelek igényei szerint finomhangoljuk, ha szükséges. Most az 5G felfutásának lehetünk részesei; mára több száz bázisállomáson érhető el a szolgáltatás országszerte, és ez megteremtette a lehetőséget a nagy sávszélességű otthoni netszolgáltatások elindítására, amivel az 5G valódi hozzáadott értéket teremt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 – mondta el Koller György, a Yettel műszaki vezérigazgató-helyettese.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm