25 °C Budapest
Closeup of mid 20s and early 30s entrepreneurs having a meeting considering their startup internet based company. There are three women and two men gathered around office desk and discussing their plans.

Villámgyorsan hódítja meg az internetet a rezsibiznisz: ebbe fektetnek most az élelmesek

2022. augusztus 3. 17:33

2022 júliusában számos igen fontos témától volt hangos a sajtó és a közösségi média. Az emberek többsége ezekről beszélt egyes fórumokon, munkahelyen és még családi körben is. Természetesen míg a változások egyes területekre, emberekre negatívan hatnak, addig mások akár üzleti lehetőséget is találhatnak benne. Ez utóbbiról tesz tanúbizonyságot a júliusi magyar domain statisztika.

A magyarországi .hu domain regisztrációk tendenciái teljes mértékben követik a hazánkban zajló vagy hazánkat érintő közéleti-, gazdasági eseményeket, valamint jogszabályi változásokat - közölte a Rackhost. Az emberek nagyon gyorsan reagálnak az eseményekre, üzleti lehetőség reményében már az első hírek hallatán látni lehet az aktuális témához köthető domain regisztrációkat. Nem véletlen a sietség, hiszen egy domain nevet csak egy ember regisztrálhat, a leginkább hangzatos nevek lefoglalásához pedig nem árt gyorsan gondolkodni és cselekedni egyaránt.

Vegyük példaként a 2022. júliusi hónapot, melyben nagy arányban figyelhetők meg a szárazság, aszály, rezsi, energia, napelem, kata és vármegye kulcsszavakat tartalmazó domain regisztrációk. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen közbeszéd tárgyát is képezik, de vajon mire használhatják a szóban forgó domaineket?

Ezek a domain nevek helyet adhatnak egy későbbi honlapnak, webshopnak a témában, esetleg blog, vagy hírportál készül rajtuk. Ezenkívül sok esetben spekulációs céllal vásárolják őket abban a reményben, hogy a későbbiekben valakinek szüksége lesz az általuk választott domainre és majd magasabb áron tovább tudják értékesíteni számukra.

Mi sem mutatja jobban a domain piac jelentőségét, minthogy segítségével szinte azonnali reakcióra van lehetőség a világ és az ország történéseivel kapcsolatban. Az első hír megjelenésekor már regisztrálhatjuk is a domain nevet, amelyben lehetőséget látunk: akár egy későbbi értékesítés, akár egy vállalkozás lehetőségét.

Gyakorlatilag egy .hu domain regisztrációja csupán pár percet vesz igénybe, és költségeket tekintve sem jelent nagy terhet, hiszen csak pár ezer forint évente. Egy későbbi jó üzlet reményében megér ekkora befektetést és a vele járó kockázatot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2022. júliusban összesen 6770 .hu domain regisztráció ment végbe, melyeknek saját meglátásaink szerint nagy százaléka aktuális témákhoz köthető kulcsszavakat tartalmaz.

Aki viszont nem cselekszik egyből, hanem előbb inkább szemléli a piacot, ők a domain figyelő szolgáltatással mindezt megtehetik. Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a szolgáltatás iránt, így bárki azonnal értesülhet, ha új regisztráció jelenik meg a számára érdekes témában, azaz nyomon követhetőek az új piaci szereplők, változások. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?