26 °C Budapest
TV remote control in the foreground, Video on demand screen in the blurry background, streaming

Netflix részvény vásárlás: ezt kell tudnod a Netflix részvény árfolyam változásáról!

2022. április 24. 14:01

A jelenlegi legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix az év elején hatalmas összeomláson esett át – miért történt ez, milyen Netflix részvény árfolyam statisztikák alapján döntsünk arról, hogy a Netflix részvény vásárlás jó ötlet-e? Mi befolyásolja egy Netflix részvény árát?

Cikkünkben a Netflix részvény vásárlás, illetve a Netflix részvény árfolyam előrejelzések kapcsán nyújtunk tájékoztatást olvasóinknak. Eláruljuk, mitől drágul, vagy éppen csökken egy Netflix részvény ára, milyen előrejelzések esetén számít egy Netflix részvény megvásárlása jó befektetésnek?

Netflix: hullámzó teljesítmény a kezdetek óta

A világ legnagyobb streaming szolgáltatója nem más, mint a – már Magyarországon is – közismert Netflix, amelynek a tavalyi év végén már több, mint 221 millió főre rúgott az előfizetőinek a száma. Annak ellenére, hogy a Netflix a legnagyobb ilyen médiaplatform, nem elégedhet meg a dobogó első helyezésével, hiszen versenytársai, a Hulu, a Disney Plus, vagy az Amazon Prime folyamatosan versengenek a nézők figyelméért.

Ahogy minden streaming szolgáltató esetében, úgy a Netflixnél is évről évre arra törekszenek, hogy új előfizetők millióival bővüljön a fogyasztói kör: az idei év első negyedében például +5,9 millió főt vártak, azonban „csak” 2,5 millió előfizetővel bővült a kör – a várakozásoktól elmaradó számokat közzé tevő bejelentés hatására pillanatok alatt 20%-ot zuhant a Netflix részvények árfolyama a tőzsdén, ugyanis a cég nem mutatott elég nagy növekedést.

Mitől ugrál a Netflix részvény árfolyam?

A Netflix előfizetők számát a közelmúlt eseményei nagy mértékben befolyásolták: tipikus példa a szolgáltató élre törésére az első (és a többi) koronavírus járvány hulláma: az otthon töltött hetek, különösen, ha ez hideg, télies, csapadékos időjárással párosult, rengeteg felhasználót késztettek egy új szórakoztató szolgáltatásra való előfizetésre – a Netflix részvény árfolyam ilyenkor rendszerint megugrik, így nő a Netflix részvény vásárlás iránti lelkesedés is.

A Netflix részvények teljesítménye hullámzó, vagyis gyakran – például a becslésekhez képest negatív teljesítmény kinyilvánítása esetén – csökkenni kezd a Netflix részvény értéke, mint például a 2022 januári Netflix összeomlás esetén. Egy ilyen Netflix részvény árfolyam csökkenést azonban más események is okozhatnak, például az, ha a várva várt filmek és sorozatok nem érkeznek meg időben a képernyőre, ez pedig befolyásolja a szolgáltató iránti lelkesedést.

A 2021-es év utolsó negyedében a Netflix elemzői elég pontosan megjósolták az előfizetők számát: 8,4 helyett 8,3 millió új előfizetővel bővült a felhasználói kör. A remek eredményhez olyan új Netflix filmek járultak hozzá, mint például a Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett és Mery Streep közreműködésével készült Ne nézz fel!, vagy az ikonikus Vaják, Henry Cavillel a főszerepben. Késett azonban az Adam-projekt Ryan Reynolds-szal, illetve a Netflix egyik húzó-sorozata, a Bridgerton család új évada is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Netflix részvény átfolyam változás

Nézzük, hogyan változott a Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 év során (Netflix részvény árfolyam 6 hónap, 1 év és 5 év) – mennyire volt hullámzó a szolgáltató teljesítménye?

Netflix részvény árfolyam az elmúlt 6 hónapban (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 6 hónapban (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 1 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 1 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Portfolio.hu)

Netflix statisztikák

Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Google)
Netflix részvény árfolyam - pillanatkép (forrás: Google Finance)
Netflix részvény statisztikák (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény statisztikák (forrás: Portfolio.hu)

Netflix részvény vásárlás: megéri?

A Netflix részvény vásárlás ugyanúgy, ahogy a kriptovaluta őrület, a legmodernebb technikába való befektetések rajongói számára (ugyanígy a laikusok részére is) teljesen járható út. Habár a Netflix részvény árfolyam az év elején jelentősen esett, ez ne riasszon el senkit, a hullámzó teljesítmény teljesen normális, sőt, inkább most reális a Netflix részvény ára, ezelőtt pedig túlzott optimizmussal álltak hozzá a befektetők.

A Netflix részvény vásárlás egyszerűen kivitelezhető bármelyik részvénykereskedő szolgáltatónál (ma már teljesen elterjedt, hétköznapi jelenségnek számítanak az online részvénykereskedő, befektetési oldalak is). Mielőtt azonban egy Netflix részvény megvásárlására adnánk a fejünket, mindenképpen tájékozódjunk az aktuális Netflix részvény árfolyamról és a kilátásokról, hiszen, ha tapasztalatlanul vágunk bele egy nagy befektetésbe, könnyen elbukhatjuk a megtakarításunkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?