6 °C Budapest
TV remote control in the foreground, Video on demand screen in the blurry background, streaming

Netflix részvény vásárlás: ezt kell tudnod a Netflix részvény árfolyam változásáról!

2022. április 24. 14:01

A jelenlegi legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix az év elején hatalmas összeomláson esett át – miért történt ez, milyen Netflix részvény árfolyam statisztikák alapján döntsünk arról, hogy a Netflix részvény vásárlás jó ötlet-e? Mi befolyásolja egy Netflix részvény árát?

Cikkünkben a Netflix részvény vásárlás, illetve a Netflix részvény árfolyam előrejelzések kapcsán nyújtunk tájékoztatást olvasóinknak. Eláruljuk, mitől drágul, vagy éppen csökken egy Netflix részvény ára, milyen előrejelzések esetén számít egy Netflix részvény megvásárlása jó befektetésnek?

Netflix: hullámzó teljesítmény a kezdetek óta

A világ legnagyobb streaming szolgáltatója nem más, mint a – már Magyarországon is – közismert Netflix, amelynek a tavalyi év végén már több, mint 221 millió főre rúgott az előfizetőinek a száma. Annak ellenére, hogy a Netflix a legnagyobb ilyen médiaplatform, nem elégedhet meg a dobogó első helyezésével, hiszen versenytársai, a Hulu, a Disney Plus, vagy az Amazon Prime folyamatosan versengenek a nézők figyelméért.

Ahogy minden streaming szolgáltató esetében, úgy a Netflixnél is évről évre arra törekszenek, hogy új előfizetők millióival bővüljön a fogyasztói kör: az idei év első negyedében például +5,9 millió főt vártak, azonban „csak” 2,5 millió előfizetővel bővült a kör – a várakozásoktól elmaradó számokat közzé tevő bejelentés hatására pillanatok alatt 20%-ot zuhant a Netflix részvények árfolyama a tőzsdén, ugyanis a cég nem mutatott elég nagy növekedést.

Mitől ugrál a Netflix részvény árfolyam?

A Netflix előfizetők számát a közelmúlt eseményei nagy mértékben befolyásolták: tipikus példa a szolgáltató élre törésére az első (és a többi) koronavírus járvány hulláma: az otthon töltött hetek, különösen, ha ez hideg, télies, csapadékos időjárással párosult, rengeteg felhasználót késztettek egy új szórakoztató szolgáltatásra való előfizetésre – a Netflix részvény árfolyam ilyenkor rendszerint megugrik, így nő a Netflix részvény vásárlás iránti lelkesedés is.

A Netflix részvények teljesítménye hullámzó, vagyis gyakran – például a becslésekhez képest negatív teljesítmény kinyilvánítása esetén – csökkenni kezd a Netflix részvény értéke, mint például a 2022 januári Netflix összeomlás esetén. Egy ilyen Netflix részvény árfolyam csökkenést azonban más események is okozhatnak, például az, ha a várva várt filmek és sorozatok nem érkeznek meg időben a képernyőre, ez pedig befolyásolja a szolgáltató iránti lelkesedést.

A 2021-es év utolsó negyedében a Netflix elemzői elég pontosan megjósolták az előfizetők számát: 8,4 helyett 8,3 millió új előfizetővel bővült a felhasználói kör. A remek eredményhez olyan új Netflix filmek járultak hozzá, mint például a Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett és Mery Streep közreműködésével készült Ne nézz fel!, vagy az ikonikus Vaják, Henry Cavillel a főszerepben. Késett azonban az Adam-projekt Ryan Reynolds-szal, illetve a Netflix egyik húzó-sorozata, a Bridgerton család új évada is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Netflix részvény átfolyam változás

Nézzük, hogyan változott a Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 év során (Netflix részvény árfolyam 6 hónap, 1 év és 5 év) – mennyire volt hullámzó a szolgáltató teljesítménye?

Netflix részvény árfolyam az elmúlt 6 hónapban (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 6 hónapban (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 1 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 1 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Portfolio.hu)

Netflix statisztikák

Netflix részvény árfolyam az elmúlt 5 évben (forrás: Google)
Netflix részvény árfolyam - pillanatkép (forrás: Google Finance)
Netflix részvény statisztikák (forrás: Portfolio.hu)
Netflix részvény statisztikák (forrás: Portfolio.hu)

Netflix részvény vásárlás: megéri?

A Netflix részvény vásárlás ugyanúgy, ahogy a kriptovaluta őrület, a legmodernebb technikába való befektetések rajongói számára (ugyanígy a laikusok részére is) teljesen járható út. Habár a Netflix részvény árfolyam az év elején jelentősen esett, ez ne riasszon el senkit, a hullámzó teljesítmény teljesen normális, sőt, inkább most reális a Netflix részvény ára, ezelőtt pedig túlzott optimizmussal álltak hozzá a befektetők.

A Netflix részvény vásárlás egyszerűen kivitelezhető bármelyik részvénykereskedő szolgáltatónál (ma már teljesen elterjedt, hétköznapi jelenségnek számítanak az online részvénykereskedő, befektetési oldalak is). Mielőtt azonban egy Netflix részvény megvásárlására adnánk a fejünket, mindenképpen tájékozódjunk az aktuális Netflix részvény árfolyamról és a kilátásokról, hiszen, ha tapasztalatlanul vágunk bele egy nagy befektetésbe, könnyen elbukhatjuk a megtakarításunkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem