Young man or teenager in a white t-shirt wearing virtual reality Headset during the VR experience in Neon fluorescent ultra violet purple and blue colors. Virtual reality glasses for create Metaverse  in AR and VR. Close up.

Kiderült az igazság: így hozza el a Facebook az internet új korszakát

2022. január 14. 17:05

Folytatódik a Pénzcentrum videóblogja, a CashTag: idei első adásunkban a Metaverzummal foglalkozunk. Kiderül mi a koncepció alapja, hogy hogyan működik a gyakorlatban és az is, milyen befektetési lehetőségeket nyit meg a virtuális világok rendszere. De szóba kerül az a zavarbaejtő tény is, hogy sokan már azt rebesgetik, gyakorlatilag a Metaverzum lesz az internet következő korszaka.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2022 első CashTag videójában Pitner Gábor egy olyan világot mutat be, ami még csak most kezd felvirágozni, de ha eljön a korszaka, minden eddigi ismeretünket felboríthatja az internettel kapcsolatban. A virtulás valóságról alkotott felfogásunkon felül a közösségi oldalakról, sőt a hagyományos emberi kapcsolatokról alkotott képünk is felforgathatja ez az új jelenség.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója még tavaly oktoberben jelentette be, hogy a Facebook mögött álló cég új neve Meta lesz. A névváltoztatással egyidőben egy látványos prezentáció is megjelent, amiben Zuckerberg bemutatta az újításokat, amik mind-mind az általuk épített onilne, 3d-s univerzumon alapulnak. Ráadásul nem csak ők építenek ilyen univerzumokat, hanem pl a Microsoft, az Apple, a Disney és sokan mások is hasonló terveket dédelgetnek.

A Metaversum koncepció alapja, hogy átjárható univerzumokat képeznek, amelyek idővel összeolvadnak. Így jön létre egy hatalmas kollektív virtuális tér, egy vadiúj, digitális világ.

És hogy hogy működik ez a gyakorlatban? Hogy vajon milyen messze vagyunk attól, hogy a Metaverzum leuralja az internetet és mindannyiunk életét? Vajon hogyan tudunk ebből mi is hasznot szakítani? Ezekre és rengeteg egyéb kérdésre is fény derül a Cashtag legjúabb adásában.

A sorozat folytatódik! Két hét múlva jelentkezünk a következő résszel.  A Pénzcentrum YouTube csatornáján pedig továbbra is megtalálhatjátok a sorozat korábbi részeit és a hamarosan érkező további epizódokat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20