3 °C Budapest
Fontos változás élesedik a kormányablakokban: erre számíthat, aki ügyintézne

Fontos változás élesedik a kormányablakokban: erre számíthat, aki ügyintézne

2021. november 22. 16:03

Az érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pontok (KIOSK) egy hónapon belül üzembe lesznek állítva, és segíthetik a gyors és automatizált ügyintézést az ország kormányablakaiban és okmányirodáiban.

A KIOSK eszköz a tervek szerint hidat képez majd a személyes és elektronikus ügyintézési tér között, hiszen sorbanállás és ügyintézői beavatkozás nélkül első ütemben már 12 ügytípus lesz intézhető - idézte közleményükben Hajzer Károlyt, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkárát a tárca.

Idén 9 helyen lesz elérhető ilyen érintőképernyős oszlop, az ügytipusok között pedig szerepelni fog már a kezdetektől a személyi igazolvány, a vezetői engedély valamint az útlevél igénylése is - mondta a Trend fm-nek Hajzer Károly, aki hozzátette, hogy a KIOSK alkalmazására kisebb építészeti átalakításokat is eszközölnek majd, azért, hogy az ügyintézést lehetővé tévő oszlopok védett helyen legyenek, és ezzel együtt az iroda nyitvatartási idején túl 0-24 órában rendelkezésre álljanak az ügyfelek részére.Ezen kívül a jövőben nem csak a kormányhivatalokban szeretnék ezeket az oszlopokat telepíteni, hanem más helyekre is, mint például a postáknál.

Uzsák Katalin a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár azt is hozzátette a projekt sajtóeseményén, hogy 2022 végére mintegy 301kormányablakán és 6 okmányirodájában válik elérhetővé a KIOSK rendszer használata.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?