13 °C Budapest

Brutális bírságot kaphatsz, ha nem őrzöd meg a számlákat! - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2013. július 14. 19:32

A Balatonnál nyaralt a család és most nem tudod, hogy mennyibe fog kerülni a kártyás vásárlás szeptembertől? A heti összefoglalónkból ezt is megtudhatod. Az sem vicc, hogy a számlát meg kell őrizni a cégeknek, hiszen egy új, de visszamenőleges törvény miatt akár milliós bírságot is kaphatnak. 

Drágul a kártyadíj a bankoknál: így fizetsz a vásárlásért
A Raiffeisen ügyfelek sem ússzák meg a tranzakciós illetéket. A számlavezetési díjak mellett a tranzakciókért is többet kell majd fizetni szeptember közepétől.
hirdetés

Levelet kaphatsz a bankodtól: ennyire fájt az új adó

Akár több tízezer forintba is kerülhet a magyar családoknak a tranzakciós illeték - írtuk még tavaly, az új adó bevezetése előtt. Egy olvasónk küldte az alábbi levelet, ami bizonyítja, hogy sajnos nem tévedtünk elemzésünkben. Ugyan a bankok erre nincsenek kötelezve, mégis volt olyan, amely elküldte, mennyibe került az illeték. Kevésnek tűnik az a 2-3 (augusztustól 3-6) ezrelék, mégis egy átlagfizetés mellett is ezreseket vesz ki a pénztárcánkból havonta.

Ilyen házakat vesznek a magyar milliárdosok a Balatonnál

Bár a balatoni ingatlanpiacon is többnyire az igazán olcsó, esetleg kényszerértékesített nyaralók pörögnek, ennek ellenére akad méregdrága luxusingatlan is a kínálatban. Az ár önmagában azonban nem lehet a luxus "címke" feltétele. Döntsd el, szerinted érnek-e ennyit a cikkben szereplő ingatlanok.

Sosem gondolnád, mi történt a panelek árával
Az idei első félévben 40 502 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami csekély mértékű visszaesést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, amikor összesen 40 974 tranzakcióra került sor - derül ki a Duna House idei első féléves ingatlanpiaci elemzéséből.

Vigyázz, ha utazol! Nem biztos, hogy ingyen ellátnak az európai kórházak

A külföldi utazások során egyre nagyobb probléma az utazók számára, hogy Európai Egészségbiztosítási Kártya elfogadása nem zökkenőmentes - figyelmeztet Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke.

Mire elég a bankkártyához kapcsolódó biztosítás?

Sok bankkártya-tulajdonos nem tud arról, hogy dombornyomott kártyájához utas-vagy balesetbiztosítás is tartozik. A legtöbb bank automatikusan adja ezt a kártyához, de vannak olyan pénzintézetek is, amelyek választható extraként ajánlják fel ügyfeleiknek. Kérdés persze, hogy mire elég ez a fedezet, mennyire bízhatjuk rá magunkat külföldi utazás, nyaralás során.

Brutális összegű bírság fenyeget: minden számlát őrizz meg!
Akár több tízmillió forintos bírságra számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek elveszítik a nyomdai úton előállított számlákat, nyugtákat. Meglepetés érheti azokat is, akik 2012 januárja előtt veszítettek el bizonylatokat. Az adóhatóság ugyanis visszamenőlegesen alkalmazza ezt a szigorítást - értesült a Pénzcentrum.hu.

Ötöslottó, Hatoslottó: ilyen is ritkán van Magyarországon
Ezen a héten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón, s a Hatoslottón is rendkívüli, 960 millió forintot ér majd a telitalálat. A hatalmas főnyereménynek ugyanakkor nem csak a hazai szerencsevadászok örülnek, halmozódás idején a Szerencsejáték Zrt. bevételei is drasztikusan növekednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A PIN-kód titkai: így védheted meg a bankkártyádat
Kevesen gondolnák, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban is jól áll a bankkártya-biztonság tekintetében, ugyanis egyre kevesebb olyan plasztikunk van, amelyiken nincs a biztonságot jelentő chip. Vannak azonban olyan szabályok, tanácsok, amelyeket érdemes időről-időre átismételni ahhoz, hogy úgy használjuk kártyánkat, hogy az a lehető legkevesebb kockázattal járjon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm