Lovely little girl and her friends looking at burning birthday candles

100 ezres extra kiadás várhat rengeteg magyar szülőre: ezért keményen fizetni kell 2024-ben

2024. április 1. 13:01

Szinte futószalagon bonyolítják le a gyerekszületésnapokat a különböző tematikájú játszóházakban, trambulinparkokban szombaton és vasárnap, van ahol egy nap 20-at, 30-at is megrendeznek. A költségek a tavalyi árakhoz képest valamennyit nőttek, ma már mindennel együtt 100 ezer forint alatt nem jövünk ki.

Feltehetően minden szülő, aki saját otthonában nem tudja, vagy nem akarja fogadni a barátokat, játszóházban kezdi a zsúrozást, ami 6-7 éves korig elég is, de a kiskamaszokat a mászóka és a színes csúszdák már nem kötik le, nekik már valami extra mutatvány kell.

Berobbantak a gyerekrendezvények tavaly, egymást érik a zsúrok az erre szakosodott helyeken, de 50 ezer forint alatt ne is nagyon reménykedjünk abban, hogy megússzuk. Ez a minimum költség amivel számolni kell. Sok helyen tavaly kénytelenek voltak árat emelni az energiaköltségek emelkedése, az infláció és a munkaerőköltségek növekedése miatt. Tavaly óta jelentős áremeléseket már nem hajtottak végre, csak egy minimális korrekciót, azt már nem bírta volna el a piac, de ha csak fejenként 7 ezer forinttal számolunk, és 10 gyerekkel, már az is egy kisebb vagyon, és akkor a torta, a nasi, az időközben érkező egyéb költségek még sehol.

A Cybejumpban 5690 - 8990 forint/fő hétvégenként. A Millennium Házában maximum 12 gyereket fogadnak 6-12 éves kor között, és többféle téma közül választhatnak, van Nyomozó zsúr és Különleges Lények A Ligetben tematikájú is. 45 ezer forintba kerül, 120 perces, de az étel és az italfogyasztás nincs benne.

A Campona KockaParkban különféle tematikák közül válogathatunk: Disney hercegnő, Heartlake city, Star Wars, vonatok, Ninjago, Minecraft vagy  Harry Potter.  Az alapár: 23 ezer forint, tavaly 19 ezer forint volt, 3 órára, plusz gyermekenként 4300 forintot kell fizetni, 700 forinttal többet, mint tavaly, a minimum létszám 6 fő. A teljes születésnapi ár tartalmazza a belépőjegy árát, az animátor munkáját, - az elő- és utómunkálatokat, a szülinapon résztvevő gyerkőcök hazavihető ajándékait, a terembérlést, a születésnapi meghívót, az evőeszközökkel, tányérokkal, poharakkal megterített asztalt. Étel, ital nincs a csomagban, arról a szülő gondoskodik.

Szabadulószobába is vihetjük a gyermeket szülinapozni, az Időcsapdában például 60-75 perces szabadulós játék 6 – 18 fő részére maximum 12 fő részére: 69 900 forint, tavaly 59 900 forint volt, ebben van szülinapi torta és korlátlan szörpfogyasztás egy pályával, 2 pályával már 96 9000 forint (2023-ban85 990 forint volt) a csomag ára. 

Tini disco-t is választhatunk, a Color Kids uv party-ja egészen egyedi, Silver, Gold és Diamond csomagok közül választhatnak a szülők attól függően, hogy 2, 2,5 vagy 3 órára bérelnék-e ki a termet, az animátort és a test és arcfestőt. Az buli ára 12 főnek 70 ezer, 80 ezer, illetve 90 ezer forint, minden további plusz gyermekért 2 ezer forintot kell fizetni. Bűvészműsor még plusz 20 ezer forint. Étel és ital nincs a csomagban, de evőeszközök UV lufik viszont igen, hogy a buborékfújógép, az Uv fényben világító játékok használata és a rágógumi illatú füstgép is.

Otthonról el

Ma már az otthoni zsúrok egyre kevésbé kedveltek, a szülők 99 százalékban inkább egy külső helyszínre viszik a kicsiket - ezt Király Anikó, a Ficserke Családi Központ vezetője is megerősítette. Ők egy másfajta modellt visznek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2011 óta működik a vállalkozásom nonprofit formában. A legfontosabb lába a családi bölcsőde, ám az ingatlanban rengeteg más programot szervezünk, így születésnapi zsúrokat is. Fő célunk, hogy minél többféleképpen segítsük a környékbeli kisgyerekes családok életét. Ebbe a szülinapi zsúrok megszervezésével kapcsolatos segítség- és programnyújtás is jól beleillik

Saját kinevelésű segítőik, szülinapi animátoraik vannak, akik már nyári táborokban is dolgoztak náluk, esetleg valamelyik családtag ide járt korábban bölcsődébe, így a nagyobb testvérek is  kapcsolódnak.

Tematikus zsúrokat szervezünk, ezekből mindenki kedvére válogathat a gyerkőc kora és érdeklődése alapján. Nagyon népszerű a Harry Potter, de múlt hétvégén volt például Sissi zsúrunk is. Ha valaki megálmodja a témát, azt igyekszünk megvalósítani, ily módon folyamatosan bővül a kínálatunk.  De van például egy saját kincskeresős zsúrunk, ami fiús és lányos verzióban is fut, ezt nagyon szeretik a gyerekek.


Náluk az alapcsomag 8 főig: 36 ezer forint, 1 fő mókamester vezetésével, 10 főnek 45 ezer forint,12 főnek 54 ezer forint, de ebben már van 2 fő mókamester, tematikus játékok csoportban, kézműveskedés, dekoráció, lufik, poharak, tányérok, kis ajándék az ünnepeltnek. Ez kifejezetten jó ár a piachoz képest, de itt  a koncepció is különbözik. 


Tulajdonképpen a kezdetektől fogva egy támogató közeget szerettem volna létrehozni itt, ahol a környékbeli kisgyerekes szülők találkozhatnak, kapcsolódhatnak egymáshoz, megbeszélhetik az őket foglalkoztató ügyeket, problémákat, és közben közösséggé szerveződhetünk.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erősen kezdi a hetet a forint

Az év eleje óta a forint 2,3 százalékkal gyengült az euróval, 5,2 százalékkal a dollárral szemben, de 2,7 százalékkal áll erősebben a svájci frank ellenében.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem