19 °C Budapest
Woman using tablet pc, watching a movie late in the evening.

Netflix előfizetés árak a világon 2024: ennyit fizetnek a Netflixért az egyes országokban

2024. március 7. 19:31

A Netflix, mint a szórakoztatás digitális forradalmának egyik vezető alakja, megváltoztatta a szórakoztatás fogyasztásának módját azzal, hogy hatalmas választékot kínál filmekből, tévéműsorokból és dokumentumfilmekből, mindössze egy gombnyomással elérhetővé téve őket. Azonban az előfizetési díjak országonként jelentősen eltérhetnek, ami a gazdasági különbségek és a piaci dinamika tükröződése. A Preyash Shah és a Visual Capitalist által készített grafikon ezeket az árkülönbségeket mutatja be országonként. Svájc vezeti a listát a legmagasabb havi előfizetési díjjal, míg Pakisztán a legalacsonyabb árakkal büszkélkedhet. 

A Netflix, a híres streaming-óriás átalakította a szórakoztatás fogyasztásának módját, hiszen egy gombnyomással filmek, tévéműsorok és dokumentumfilmek hatalmas könyvtárát kínálja. E digitális paradicsom elérésének költségei azonban országonként jelentősen eltérnek, ami a gazdasági különbségeket és a piaci dinamikát tükrözi.

Ez a Preyash Shah által a Visual Capitalist segítségével készített grafikon a Netflix árát térképezi fel országonként, a Netflix.com oldalról származó standard (alap) csomag előfizetési havi díjait használva, és 2023. december 10-én USD-re átszámítva.

Mennyi a Netflix ára országonként?

A 2023 decemberében 244 ország és terület közül, ahol a Netflix elérhető volt, Svájc volt a legdrágább, havi 21,48 dollárral. Ez 5 dollárral volt több, mint a lista második legdrágább országa.

Más gazdag országok, mint Dánia, Írország és az Egyesült Államok, a Netflix-előfizetések tekintetében az első öt legdrágább ország között voltak, 16,46 és 15,49 dollár között. Az inga másik oldalán Pakisztánban volt a legalacsonyabb a Netflix-előfizetés ára, havi 2,82 dollárral. Ezt követte Türkiye 3,38 dollárral és Argentína 3,57 dollárral. A Netflix-előfizetések árazásának nemzetek közötti változását több tényező is befolyásolja. Ezek közé tartoznak a 

  • Gazdasági tényezők: A Netflix az egyes piacok fogyasztói vásárlóerejéhez igazítja árait. A magasabb átlagjövedelemmel rendelkező országok jellemzően magasabb előfizetési költségeket viselnek.
  • Piaci verseny: Az erős helyi streaming-szolgáltatások jelenléte nyomást gyakorolhat a Netflix áraira, és arra kényszeríti, hogy a versenyképesség megőrzése érdekében kiigazítsa kínálatát.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem