Gigamulti vonul ki Magyarországról: itt a pontos menetrend, ez vár a dolgozóira

Gigamulti vonul ki Magyarországról: itt a pontos menetrend, ez vár a dolgozóira

2023. október 5. 09:18

A Universal Music Group (UMG) 2023 év végén kivonul a magyar piacról, és megszünteti a hazai előadók terjesztését, kiadását. A jövőben hazánkban csak a nemzetközi előadókkal foglalkozik. Ez azt is jelenti, hogy a cég budapesti irodáját is leépítik, az eddigi 10-15 fős stábból csak páran maradnak pénzügyi és marketing területen- írja a Telex.

A Universal Music Group (UMG) év végi kivonulásával, az utolsó nagy, globális zeneipari cég is elhagyja a magyar piacot. A három nagy lemezkiadó (UMG, Warner Music Group, Sony Music Entertainment) közül a Warner nemzetközi kiadványait a Magneoton kezeli itthon, a Sony Music pedig a külföldi előadói hazai marketingjére költ Magyarországon.

A UMG volt az utolsó olyan nagy globális lemezkiadó, amely még foglalkozott magyar előadókkal. Azonban a kivonulást lehetett sejteni, mert az elmúlt években a lemezkiadó olyan magyar zenészektől vált meg, mint Krúbi, 6363, Dé:Nash, Lil Frakk vagy Kapitány Máté és a Fiúk.

A Universal nemrég egy digitális disztribúciós lábat is indított Virgin Music néven, hazánkban egy éve már csak ezzel a céggel voltak igazán aktívak. A Virgin Music terjesztésében jelent meg AKC Misi új szólólemeze és Beton.Hofi legutóbbi két kislemeze is.

Egyébként a Universal Music Group a világ legnagyobb és egyben leggazdagabb lemezkiadói csoportosulása, a vállalat piaci részesedése 2023 első negyedévében 38 százalék volt a globális piacon, a 2022-es éves bevétele meghaladta a 10 milliárd dollárt. A külföldi előadók közül többek között olyan nevek szerepelnek a listájukon, mint Taylor Swift, Billie Eilish, Drake, The Weekend és Justin Bieber is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 4. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm