24 °C Budapest
Female nurse supporting senior man to walk. Focus on hands.

Megtalálták a Magyar Televízió egykori legendáját: így él külföldön, napi 12-14 órát dolgozik

2023. július 22. 17:02

Kiskalmár Éva, a Magyar Televízió egykor bemondója jelenleg Belgiumban él és betegápolóként dolgozik. Férje elvesztése ma is fáj neki, munkáját fizikailag és lelkileg is megterhelőnek tartja, napi 12-14 órában lát el egy idős embert.

Kiskalmár Éva 1978-ban tűnt fel a Magyar Televízió képernyőjén bemondóként, és 10 éven át dolgozott itt. Azonban, ahogy azt most a Blikknek elmondta, bár nagyon szerette a televíziózást, 10 év után azért kellett otthagyni, mert nem jelentett sem állandó, stabil munkát, sem állandó, stabil fizetést.

Éva arról is beszélt, hogy a tévé után operaénekesnői pályára készült, tehetségére több énekversenyen is felfigyeltek és lehetőséget kapott arra, hogy olaszországi kurzusokon vegyen részt, ám éppen ezidőtájt veszítette el harminc évvel idősebb férjét, Fischer Sándor nyelvészt és beszédtanárt. A tragédiáról így beszélt Kiskalmár Éva,

amikor a férjem meghalt, több évtizedre elhallgattak a hangszálaim. Ezen nem lehet túllépni. Ma is éppolyan megrendítőn hiányzik, mint akkor, amikor nem jött haza a kórházból (…) A férjem iránti szerelmem örök, a hiánya is.

A lap azt írja, Éva hosszú évekig dolgozott idősgondozóként az Egyesül Királyságban, jelenleg pedig Belgiumban lát el egy idős beteget. Az egykori tévés idősgondozóként dolgozik, ami saját bevallása szerint nehéz fizikai munka hatalmas lelki és idegi megterheléssel. Napi 12-14 órában végzi munkáját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm