8 °C Budapest
Full Frame Shot Of Empty Chairs

Új slágerfilm tarol a magyar mozikban: ez a horror taszíthatja le trónjáról az Avatart

2023. január 20. 19:02

Több mint egy hónappal ezelőtt mutatták be az Avatar második részét, aminek a nézettsége azóta is magasan vezet a magyar mozikban. A jelek szerint azonban Guy Ritchie új filmje, a Fortune hadművelet után most egy horrorfilm próbálja megelőzni James Cameron új filmjét. A M3GAN-t még csak egy hete mutatták be, de már most közel 60 millió forintértékben váltottak rá jegyet a magyarok. De más meglepetést is hozott az elmúlt egy hét a mozikban.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a december 15-én bemutatott Avatar: A víz útja című film hetek óta magasan tarol a mozikban: január 5 és 11 között 122 122-en váltottak rá jegyet, amivel egy hét alatt közel 281 millió forintot termelt.

A trónról pedig január 12-18 között sem sikerült letaszítani az Avatar második részét. Az elmúlt egy héten 70890-en nézték meg James Cameron filmjét, ami bár jelentősen kevesebb látogató (múlthéten több mint 281 millió forintot termelt, míg a héten csak 167 millió forintot, ami 41 százalékos csökkenést jelent a bevételben), mint egy héttel ezelőtt, de így is magasan vezette a nézettségi listát. A M3GAN ugyanis – még úgyis, hogy múlthét csütörtökön mutatták be – 59 millió forintot termelt, azaz 29831-en voltak rá kíváncsiak. Ami kicsit kevesebb mint a fele annak, amennyit az Avatar hozott.

Ezzel pedig a harmadik helyre csúszott a múltheti második helyezés, a Fortune hadművelet – A nagy átverés a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikája szerint. Guy Ritchie filmjére 27 573-an voltak kíváncsiak, amivel majdnem 58 millió forint bevételt termelt. A negyedik helyen nyitott Az ember, akit Ottónak hívnak: a premierét követő héten kicsivel kevesebb mint 50 millió forintértékben vásárolt rá jegyet 24798 ember.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság-ot 6 héttel ezelőtt mutatták be, de még így is bekerült a legnézettebb 5 film közé. A Shrek-ből is ismerős kandúrra ugyanis 21064-en voltak kíváncsiak és 40 millió forintot termelt. A 6. helyre került ezzel a héten az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története, amit 10853-an láttak 22 milliós bevétel mellett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 7. helyre került a Beugró a Paradicsomba című film, amit 15 héttel ezelőtt mutattak be. A mozi 9 milliót hozott az elmúlt egy héten, miután 4611-en váltottak rá jegyet. A 8. helyezettre, a Gátlástalan örökösökre szinte fele ennyien voltak kíváncsiak: a kéthete bemutatott filmet 2552-en látták, amivel 5,2 millió forintot hozott a konyhára. 9. helyre került ezzel a Nyolc hegy, ami annak ellenére, hogy többen láttak, mint a Gátlástalan örökösöket, kevesebbet hozott annál (4,7 millió forintot). Az új játék lett listánk 10. helyezettje. A filmre 1989-en váltottak jegyet, amivel 4,1 millió forintnyi bevételt termelt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm