Full Frame Shot Of Empty Chairs

Új slágerfilm tarol a magyar mozikban: ez a horror taszíthatja le trónjáról az Avatart

2023. január 20. 19:02

Több mint egy hónappal ezelőtt mutatták be az Avatar második részét, aminek a nézettsége azóta is magasan vezet a magyar mozikban. A jelek szerint azonban Guy Ritchie új filmje, a Fortune hadművelet után most egy horrorfilm próbálja megelőzni James Cameron új filmjét. A M3GAN-t még csak egy hete mutatták be, de már most közel 60 millió forintértékben váltottak rá jegyet a magyarok. De más meglepetést is hozott az elmúlt egy hét a mozikban.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a december 15-én bemutatott Avatar: A víz útja című film hetek óta magasan tarol a mozikban: január 5 és 11 között 122 122-en váltottak rá jegyet, amivel egy hét alatt közel 281 millió forintot termelt.

A trónról pedig január 12-18 között sem sikerült letaszítani az Avatar második részét. Az elmúlt egy héten 70890-en nézték meg James Cameron filmjét, ami bár jelentősen kevesebb látogató (múlthéten több mint 281 millió forintot termelt, míg a héten csak 167 millió forintot, ami 41 százalékos csökkenést jelent a bevételben), mint egy héttel ezelőtt, de így is magasan vezette a nézettségi listát. A M3GAN ugyanis – még úgyis, hogy múlthét csütörtökön mutatták be – 59 millió forintot termelt, azaz 29831-en voltak rá kíváncsiak. Ami kicsit kevesebb mint a fele annak, amennyit az Avatar hozott.

Ezzel pedig a harmadik helyre csúszott a múltheti második helyezés, a Fortune hadművelet – A nagy átverés a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikája szerint. Guy Ritchie filmjére 27 573-an voltak kíváncsiak, amivel majdnem 58 millió forint bevételt termelt. A negyedik helyen nyitott Az ember, akit Ottónak hívnak: a premierét követő héten kicsivel kevesebb mint 50 millió forintértékben vásárolt rá jegyet 24798 ember.

A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság-ot 6 héttel ezelőtt mutatták be, de még így is bekerült a legnézettebb 5 film közé. A Shrek-ből is ismerős kandúrra ugyanis 21064-en voltak kíváncsiak és 40 millió forintot termelt. A 6. helyre került ezzel a héten az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története, amit 10853-an láttak 22 milliós bevétel mellett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 7. helyre került a Beugró a Paradicsomba című film, amit 15 héttel ezelőtt mutattak be. A mozi 9 milliót hozott az elmúlt egy héten, miután 4611-en váltottak rá jegyet. A 8. helyezettre, a Gátlástalan örökösökre szinte fele ennyien voltak kíváncsiak: a kéthete bemutatott filmet 2552-en látták, amivel 5,2 millió forintot hozott a konyhára. 9. helyre került ezzel a Nyolc hegy, ami annak ellenére, hogy többen láttak, mint a Gátlástalan örökösöket, kevesebbet hozott annál (4,7 millió forintot). Az új játék lett listánk 10. helyezettje. A filmre 1989-en váltottak jegyet, amivel 4,1 millió forintnyi bevételt termelt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18