Red seats at the cinema

Kihívója akadt a minden rekordot megdöntő sikerfilmnek: letaszíthatják a trónról az Avatart?

2023. január 15. 15:35

Egy hónappal ezelőtt mutatták be James Cameron új filmjét, az Avatar második részét, aminek nézettsége magasan vezet a magyar mozikban hetek óta. Azonban a jelek szerint most kihívója akadt a magyarok kedvencének: Guy Ritchie új filmjét, a Fortune hadművelet -  A nagy átverést mindössze 1 hete mutatták be, de máris 50 ezer magyar váltott rá jegyet. De más meglepetéseket is hozott az elmúlt egy hét a mozikban.

A hét elején számoltunk be arról, hogy a magyar mozikban a december 15-ei premierje óta magasan tarol az Avatar: A víz útja című film: december 29. és január 4. között 199 770-en voltak kíváncsiak a filmre, amivel több mint 445 millió forintot hozott a bemutatója utáni harmadik héten a konyhára.

A trónról pedig január 5-11 között sem sikerült letaszítani az Avatar második részét. 122 122-en váltottak rá jegyet, amivel egy hét leforgása alatt körülbelül 281 millió forintot termelt. Bár ez jóval elmarad az eddigiektől, de még így is magasan vezeti a nézettségi listát Magyarországin, hiszen a második helyen nyitó Guy Ritchie film, a Fortune hadművelet alig több mint 99 millió forint bevétellel nyitott (a film preimierje január 5-én, csütörtökön volt), miközben 48 496-an látták a filmet.

A Csizmás, a kandúr: az utolsó kívánság ezzel egy helyet lentebb került az eheti top 10-es listán: bár közel 56 millió forintot hozott és 29 025-en váltottak rá jegyet, de ez már csak a harmadik helyre volt elég 5 héttel a bemutató után. A Csizmás, a kandúr-t követi a sorban az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története, amire 20 171-en voltak kíváncsiak és 40 millió forintot termelt.

Az ötödik helyen nyitott az 1 héttel ezelőtt bemutatott Gátlástalan örökösök, amit 6949-en láttak január 5. és 11. között, így picivel több mint 14 millió forintot hozott a konyhára. A 6. helyre került ezzel a Beugró a Paradicsomba, ami azért is különleges, mert 14 héttel a premier után még mindig a legnézetebb 10 film között van azzal, hogy több mint 10 millió forintot termelt és 7044-en elmentek megnézni. A hetedik helyen a szintén január 5-én bemutatott Léna és Hógolyó áll: 5453-an nézték meg és több mint 10 millió forintot hozott a mozikban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nyolcadik helyre került ezzel Az új játék című film, ami körülbelül 7,5 millió forintot termelt azzal, hogy 3676-an elmentek megnézni. Őt követi szorosan a sorban 3843 látogatóval a Nyolc hegy című olasz dráma, ami körülbelül 6,5 millió forintot hozott. A jelek szerint viszont az emberek továbbra is kíváncsiak a karácsonyi filmekre, ugyanis a tizedik helyre került ezzel a múltheti nyolcadik helyezett, a Teddy mackó karácsonya. A családi filmre január 5. és 11. között 3071-en voltak kíváncsiak, és majdnem 6 millió forintot hagytak ott a látogatók a kasszákban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem