6 °C Budapest
Fake doctor, quack or charlatan in hospital office. Medical crime, illegal health care, insurance fraud, negligence, treatment error or malpractice. Man in dark hospital typing computer prescription.

Nyomoznak a hálapénzes orvosok ellen: rengeteg betegtől szedték be a borítékot

2022. október 17. 12:06

Lezárták a nyomozást azzal a két főorvossal és asszisztenssel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint tavaly nyáron több betegtől is átvettek pénzt az egyik budapesti kórházban – számolt be a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatott nyomozást egy budapesti kórház két főorvosa és egy asszisztense ellen amiatt, mert a gyanú szerint elfogadták a megvesztegetéseket több betegtől is.

A nyomozás adatai szerint a két orvos a tavaly június és augusztus között 26 betegtől fogadtak el hálapénzt, amelyből egyikük asszisztense is részesült. Az orvosi rendelőkben tartott kutatás során az íróasztal fiókjaiban közel kétszáz üres borítékot találtak a rendőrök, amelyekből többön szerepelt a köszönettel szó, illetve az átadó neve is.

Az egyik orvost tizennény-rendbeli, a másikat tizenkét-rendbeli, az asszisztenst eddig hétrednbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítják és hallgatták ki. Vallomást még egyikőjük sem tett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?