6 °C Budapest
View from behind of a young Caucasian girl lying on the sofa holding the TV remote control. She is relaxing on the sofa at home. Unrecognizable girl.

Megszólalt a Disney régiós vezére: a lehető legnagyobbat harapnák ki a piacból

2022. június 15. 15:28

Kakhaber Abashidze, a The Walt Disney Company közép- és kelet-európai régiójának vezető alelnöke a Portfolionak adott interjójában arról beszélt, hogy a vég a lehető legnagyobb piaci részesedést szeretné elérni nem csak a régiós, de a hazai streaming piacon is.

Kakhaber Abashidze véleméyne szerint a közép- és kelet-európai régióban sok lehetőség rejlik, hiszen nagyon gyorsan fejlődik. A Disney-t, mint vállalatot sokan ismerik már, hiszen régóta jelen van a piacon, azonban a streaming szolgáltatásban még van hova fejlődniük. A kínálat bővítésében és az előfizetők számának gyarapításában egyaránt.

2,5 év alatt világszerte 137,7 millió előfizetőt sikerült elérnünk, ez már-már rendkívüli növekedés. Minden piac, ahol elindultunk, felülmúlta a várakozásainkat. Anélkül, hogy belemennék abba, hogy mekkora részesedést és előfizetői számot céloztunk meg, elárulhatom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb piaci részesedésre szert tegyünk a jövőben

– mondta el Kakhaber Abashidze, aki elárulta, hogy globálisan a cég célja jelenleg az, hogy 2024-ig 230-260 millió előfizetőre tegyenek szert. Ebbe a stratégiába illeszkedik bele a mostani térnyerés is.

A cég kampányának sikerességét jelzi a GKID felmérése is, amiből kiderült, hogy a július 14-i indulásáig az internetezők közel fele hallott. Az aktív streaming felhasználok 8 százaléka pedig jelezte is, hogy már az induláskor előfizetővé szeretne válni. Ami nem véletlen, hiszen a – ahogyan arról már korábban is írtunk – szolgáltató közel 900 filmmel, 800 sorozattal és 150 exkluzív, saját gyártású alkotással készül a hazai indulásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm