15 °C Budapest
Happy mother and son watching funny videos online on a tablet while lying down on the floor - family concepts

Mikor lesz Disney+ Magyarországon? Minden kérdésre válaszolunk az új Disney Plus streaming szolgáltatóról!

2022. június 14. 16:15

Az elmúlt években végre Magyarországon is beköszöntött a streaming szolgáltatók kora, hiszen a Netflix, az HBO Max és az Amazon Prime  mellett a mai naptól foga a Disney+ is elérhetővé válik hazánkban. Mit érdemes tudnunk a Disney+ streaming szolgáltatás kapcsán, mennyibe kerül a Disney Plus?

Cikkünkben minden lehetséges kérdést megválaszolunk a mai napon, június 14-én induló Disney+ szolgáltatás kapcsán. Milyen Disney filmek és Disney mesék szerepelnek a Disney+ kínálatában, egyáltalán mekkora a Disney+ kínálata? A Disney Plus nézhető magyarul is? Mi megy most a Disney csatornán, láthatóak-e ezek a filmek és sorozatok a Disney Plus online kínálatában? Melyik műsorok a legnépszerűbbek a Disney+ sajátgyártású termékei között?

Mikor lesz Disney+ Magyarországon?

Magyarországon 2016 óta elérhető a Netflix és az Amazon Prime Video, idén márciusban pedig a régi HBO GO is megújult, modernizálódott, HBO Max néven kezdett új életet. A három világszinten elérhető és népszerű streaming szolgáltató mellett a mai naptól (2022.06.14.) új szereplő csatlakozott be a magyar streaming versenyszférába, mégpedig a várva várt Disney+ formájában, ami az elmúlt években robbanásszerű növekedésnek indult.

@penzcentrum.hu

♬ Funk chill - jonibonjon

Mit érdemes tudni a Disney+ szolgáltatóról?

A Disney+, avagy Disney Plus az amerikai The Walt Disney Company streaming szolgáltatása, ami 2019. november 12-én indult. A szolgáltató 2022 januárjában jelentette be, hogy az idei évtől 42 új országban válik elérhetővé a Disney+, köztük Magyarországon és számos más kisebb európai országban is

Disney+ árak: mennyibe kerül a Disney Plus?

A Disney+ induló ára 2.490 Ft/hó, a 12 havi díjas verzió esetén viszont 15% kedvezményt vehetünk igénybe, így a Disney+ ára 24.900 Ft/év.

Disney Plus előfizetés: mit kapunk a Disney Plusz előfizetői díjért cserébe?

  • Exkluzív, csak itt látható Disney gyártású műsorok, ikonikus mozifilmek és showműsorok, rövidfilmek, dokumentumfilmek
  • Korlátlan számú letöltés legfeljebb 10 eszközre - akár 7 különböző profil beállítása - egyidejű, párhuzamos streaming akár 4 különböző képernyőn
  • 4K Ultra HD streaming Dolby Vision és Dolby Atmos technológiák a kompatibilis eszközökre
  • Biztonságos szülői felügyeleti rendszer gyerekbarát móddal és gyerekprofilokkal
  • GroupWatch funkció virtuális közös filmnézéshez, akár 6 barát részvételével

Milyen Disney filmek nézhetőek rajta?

A Disney+ kínálata a szolgáltató közleménye szerint több ezer órányi minőségi filmre és sorozatra terjed ki, köztük 150 exkluzív, saját gyártású produkcióval, több mint 900 filmmel és 800 sorozattal. A Disney+ legnagyobb dobásai a saját gyártású anyagok mellett a Marvel-filmek, a National Geographic filmjei, illetve a Star Wars történetek, beleértve a A mandalóri című rendkívül népszerű sorozatot is.

Milyen Disney mesék elérhetőek?

Gyakorlatilag minden klasszikus Disney mese elérhető lesz a Disney Plus kínálatában, a legújabb Szépség és a szörnytől kezdve egészen a’90-es évekbeli Kacsamesékig. A Disney mesék mellett a Disney+ felvonultatja a Pixar meséit is, illetve elérhetőek lesznek a Star márkajelzésű produkciók is, nem csak mesékkel, hanem örök-klasszikus sitcomokkal és bűnügyi sorozatokkal is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Disney+ magyar szinkronnal is elérhető?

A leghíresebb produkciók igen, azonban a Disney Plus filmek többsége leginkább csak magyar felirattal nézhető azok számára, akiknek nem elég biztos az angol nyelvtudása. Ezzel a problémával nem csak az új Disney+, hanem a már „régi motorosnak” számító Netflix esetében is szembesülnünk kell.

Disney+ támogatott eszközök: milyen eszközökön nézhető a Disney+?

  • TV: Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Chromecast, Hisense, LG, Panasonic, Samsung
  • Számítógép: Chrome OS, MacOS, Windows PC
  • Mobiltelefon és táblagép: Amazon Fire táblagépek, Android telefonok és táblagépek, iPhone és iPad
  • Játékkonzol: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Mi megy most a Disney csatornán – látható a Disney+-on is?

Alapvetően fontos kiemelnünk, hogy habár egy családról van szó, a Disney Channel, azaz a Disney Csatorna és a Disney+ nem pontosan ugyanazt a kínálatot nyújtja a nézőknek, hiszen míg a Disney Csatorna kifejezetten gyereket szórakoztat, addig a Disney+ a gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt leköti – utóbbi problémát egyébként megoldja a Disney+ gyerekzár, nehogy gyermekeink nem megfelelő tartalommal találkozzanak. A kínálatban van átfedés, de ettől független nem ugyanaz kerül terítékre. A Disney Channel a disneynow.com oldalon nézhető online.

Disney hangoskönyv hol kapható? Van a Disney+ kínálatában?

Nem, a hangoskönyvek teljesen más műfajba tartoznak. A Disney+ kifejezetten filmeket és sorozatokat közvetít, a zenei, könyves és hangoskönyves szolgáltatások inkább az Amazon Prime termékkínálatába tartoznak. Disney hangoskönyvek egyébként elérhetőek digitális és CD-s formában bármilyen magyar könyvkereskedelmi platformon, például a Libri vagy a Bookline oldalán.

A Disney arany gyűjtemény hány részes?

A Disney Aranygyűjtemény egy közel 180 részes mesegyűjtemény (ez akár már a közeljövőben is bővülhet), ami gyakorlatilag összegzi az összes Disney mesét, amit gyerekkorunkban szerettünk, sőt, azokat is, amelyek napjainkban váltak népszerűvé. A Disney+ kínálatában is fellelhető klasszikus mesék (például a Micimackó részei, az Egy bogár élete vagy a Csipkerózsika) és modern mesék (például a Fel!, a Merida, a bátor vagy az Aranyhaj és a nagy gubanc) töretlen népszerűséget élveznek a felnőttek és a gyerekek körében, mind a mai napig – könyvformában és a képernyőn is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm