15 °C Budapest
Bride holding bouquet of white flowers

Elérte az infláció az esküvőket is: horror pénzekbe kerül egy lagzi 2022-ben

2022. május 31. 08:15

Az idei év esküvői szezonja már javában elindult. A tavalyi évre még erőteljes hatást gyakorolt a járványhelyzet, viszont idén már biztonságosabban tarthatók meg a szertartások, azonban az infláció ezt a szektort sem kíméli.

Szabó Róbertné szertartásvezető és esküvőkoordinátor elmondta, hogy nagyon jó szezonra készül, 3 hét kivételével tele a naptára, ami kifejezetten jó. Vannak duplázós hétvégéi is: péntek-szombat, szombat-vasárnap. Több szolgáltatással áll a kedves párok rendelkezésére: szertartásvezetéssel, ceremóniamester és esküvői koordinátori feladatokkal, valamint rendezvény dekorációval. Van olyan nap, hogy délelőtt dekorál, este szertartást vezet, így arra számít, hogy foglalkoztatva lesz rendesen.

A szolgáltatói díját a járulékos emelések miatt pl. benzinköltség kb. 20%- kal emelnie kellett. Változatlan minőségben szolgáltat, talán a dekoráció terén lett több változás a dekorációs elemek folyamatos beszerzése miatt. Egyéb fejlesztést, változtatást nem vezetett be, mert nem látta szükségesnek. Nem ő az egyetlen, aki emelésre kényszerült, a HelloVidék több szolgáltatót is megkérdezett, akik hasonló áremelésről számolnak be az alapanyag beszerzéstől a ceremóniamesterig. Cikkükben annak jártak utána, hogy mennyivel lesz drágább idén esküvőt tartani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?