7 °C Budapest
Bride holding bouquet of white flowers

Elérte az infláció az esküvőket is: horror pénzekbe kerül egy lagzi 2022-ben

2022. május 31. 08:15

Az idei év esküvői szezonja már javában elindult. A tavalyi évre még erőteljes hatást gyakorolt a járványhelyzet, viszont idén már biztonságosabban tarthatók meg a szertartások, azonban az infláció ezt a szektort sem kíméli.

Szabó Róbertné szertartásvezető és esküvőkoordinátor elmondta, hogy nagyon jó szezonra készül, 3 hét kivételével tele a naptára, ami kifejezetten jó. Vannak duplázós hétvégéi is: péntek-szombat, szombat-vasárnap. Több szolgáltatással áll a kedves párok rendelkezésére: szertartásvezetéssel, ceremóniamester és esküvői koordinátori feladatokkal, valamint rendezvény dekorációval. Van olyan nap, hogy délelőtt dekorál, este szertartást vezet, így arra számít, hogy foglalkoztatva lesz rendesen.

A szolgáltatói díját a járulékos emelések miatt pl. benzinköltség kb. 20%- kal emelnie kellett. Változatlan minőségben szolgáltat, talán a dekoráció terén lett több változás a dekorációs elemek folyamatos beszerzése miatt. Egyéb fejlesztést, változtatást nem vezetett be, mert nem látta szükségesnek. Nem ő az egyetlen, aki emelésre kényszerült, a HelloVidék több szolgáltatót is megkérdezett, akik hasonló áremelésről számolnak be az alapanyag beszerzéstől a ceremóniamesterig. Cikkükben annak jártak utána, hogy mennyivel lesz drágább idén esküvőt tartani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm