16 °C Budapest
Supercell storms on the Plains in summertime with imbedded tornado.

Még nincs vége: folytatódik az ítéletidő, így tarolja le az országot a Diego ciklon

2022. április 9. 17:05

Többfelé 10 Celsius-fokot meghaladó  lehűlést hozott a pénteken érkezett hidegfront. A fővárosban a napi szélrekord is megdőlt. Többfelé továbbra is viharos szélre, zivatarokra figyelmeztetnek. A húsvéti időjárás még bizonytalan, de egyes előrejelzések szerint ismét elromolhat az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának délután 2 órás adatai szerint sokfelé, különösen délnyugaton több mint 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mértek, mint 24 órával korábban. Péntek reggel egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja vonult át az ország felett. E mögött az északnyugatira forduló szél néhol viharossá fokozódott. Budapesten a János-hegyen 98,6 kilométer/órás széllökést is mértek, ezzel megdőlt a fővárosi napi szélrekord. Mostanáig ugyanis Budapesten, április 8-án 87,1 kilométer/óra volt a legerősebb mért széllökés, amelyet 1995-ben Pestszentlőrincen regisztráltak.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-csatornáján Simon Gergő meteorológus részletesen is beszámoltak a Diego nevű ciklon hatásairól. Azt mondta: éjszaka még jellemzően felhős lesz az ég, néhol kisebb záporok is lehetnek, helyenként jégdara is hullhat. Még éjszaka is sokfelé lesz erős, akár viharos a szél. A minimumon 0 és plusz 7 fok között alakulnak. Vasárnap már kisüthet a nap, 11-15 fokig melegszik a levegő - közölte, megjegyezve: a hőérzeten ronthat az erős légmozgás.

A jövő héten fokozatosan melegszik a levegő, lesznek területek, ahol 20 foknál is melegebb lesz. Ugyanakkor, mivel hideg légtömeg van az ország felett visszatérnek a hajnali fagyok. Mínusz 3 fokig is hűlhet a levegő, sőt a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A húsvéti hosszú hétvége időjárása kapcsán azt hangsúlyozta: "nagy a bizonytalanság". Van olyan forgatókönyv, amely szerint jó idő várható, de vannak olyan friss, valószínűségi előrejelzések is, amelyek szerint jelentősen elromlik az időjárás és újra lehűl a levegő - ismertette Simon Gergő meteorológus.

Továbbí hírek, előrejelzés időjárá aloldalunkon!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem