-2 °C Budapest
Soccer football kick-off in the stadium. Sporty player running and kicking a soccer ball. Close-up image of football duel

Hihetetlen bérek az NB I-ben: Európa élvonalában a magyar focisták fizetése

2022. február 8. 10:30

Hatalmas előrelépés történt az elmúlt években a labdarúgás területén hazánkban, legalábbis a játékosok bérét nézve. Az Európai Labdarugó Szövetség (UEFA) nem rég kiadta a 2020/2021-es pénzügyi évét összegző üzleti jelentését, amiből kiderül, hogy a labdarugóink átlag fizetése már a kontinens top 20 bajnoksága között van.

Magyarország a 21. helyről az előző szezonra felküzdötte magát egészen a 19. helyre a bérköltség vonatkozásában az európai bajnokságok sorában, adta hírül a Mfor.hu. Az UEFA által nyilvánosságra hozott adatok alapján egy év alatt nem kevesebb mint 17 százalékkal emelkedett a bérköltség.

Ez alapján a 2020/2021-es szezonban 82 millió eurós (29 milliárd forint) kerete volt a bajnokságban résztvevő csapatoknak, ami az UEFA összefoglalója szerint hazánk esetében úgy oszlik el, hogy 45 millió eurót fordítottak a focisták fizetésére, míg a fennmaradó 37 millió eurót (13 milliárd forint) pedig az egyéb alkalmazottak juttatására. A focisták fizetése így átszámolva 15,7 milliárdos költséget jelent az NBI szintjén.

A Transfermarkt adatai szerint az NBI-es csapatok létszáma 38 fő volt az említett szezonban átlagosan, ami azt jelenti, hogy egy magyar labdarugó havi bruttó 2,9 millió forintért játszott. Ez pedig az akkori nemzetgazdasági átlagnak több mint a hétszerese.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?