Photo of podcast studio

Elárulta titkát az egyik leggazdagabb magyar: így változtatta meg az életét a hatalmas vagyon

2021. december 30. 18:58

Kíváncsi vagy, miből lesz a cserebogár, azaz a milliárdos? Nos, mi is. Ezért indítottuk útjára idén az Első Yard podcast-sorozatot. Hallgasd meg eddigi adásainkat, melyeket ebben a cikkünkben is kivonatoltunk, és iratkozz fel az Első Yard podcast-csatornájára, hogy ne maradj le a sorozat következő részeiről. Jó szórakozást!

Az idei év több szempontból is áttörés volt a Pénzcentrum történetében. A 16 éves, közérthető pénzügyi, gazdasági híroldal 2021 tavaszán újult meg. Az átfogó fejlesztés során kiemelt szempont volt, hogy az oldal motorjának és megjelenésének újraírásán túl (melyet nemrég Az Év Honlapja Minőségi díjjal jutalmaztak) új tartalmi elemekkel is bővüljön a repertoár.

Ezért indítottuk  útjára a Pénzcentrum podcast-sorozatait, melyek közül a legnagyobb hangsúlyt az Első Yard kapta. Az Első Yard minden részében arra keressük a választ, mi hajtja azokat a magyarokat, akik maradandót alkottak az üzleti életben. De az Első Yard nem egy sima podacst-interjú, hanem az epizódokban narráció és bejátszások segítségével meséljük el az alanyok életútját és karrierívét.

Szeretnénk, ha a hallgatók megismernék az adásokból, hogy a maguk területén sikeres, vagyonos emberek hogyan élik meg a saját sikerhez és pénzhez való viszonyukat, milyen életstratégiákat alakítottak ki a szakmai és személyes szféráikat illetően, valamint, hogy milyen élettapasztalatokra, belső és külső erőforrásokra támaszkodnak

– közölte Nagy Bálint. A Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum, HelloVidék és Agrárszektor lapigazgatója hozzátette: „A sorozattal a Pénzcentrum célja az, hogy a közbeszédben formáljuk a sikerről, munkáról, pénzről szóló diskurzust, valamint feltárjuk az ezekhez kapcsolódó lehetőségeket és felelősségi szerepeket is.

Gerő Viktor befektető, a Vatera korábbi ügyvezetője

A sorozat első vendége Gerő Viktor befektető, a Vatera korábbi ügyvezetője, a Meska kézműves dizájn piactér társtulajdonosa volt. Viktor nemcsak a gyerekkoráról beszélt az adásban, hanem a Vatera 2008-as felvásárlásáról is, ami az időszak egyik legnagyobb online üzlete volt a régióban. De a műsorban egy szürreális sztorit is bemutattunk arról, hogy a rendőrség hogyan fogott el egy kettős gyilkost a Vatera segítségével.

Lévai Balázs és Lévai Bálint, a BiotechUSA tulajdonosai

Az Első Yard 2. adása Lévai Balázsról és Lévai Bálintról szólt, akik a 2020-ban 52 milliárd forintos forgalmat elérő BiotechUSA tulajdonosai és vezetői. A vállalat jogelődjét Bálint és Balázs édesapja, Lévai Ferenc alapította 1993-ban. Gyermekeik 2010-ben léptek be a céghez, 2012 óta vannak vezetői pozícióban, Bálint pedig 2014 óta került cégvezetői szerepbe. Bálint és Balázs az epizódban egyebek mellett beszéltek édesapjuk jelenlegi cégbeli szerepéről és arról is, hogyan változott üzlettársként a testvéri viszonyuk.

Balogh Levente, a Szentkirályi vezére

A napokban jelent meg az Első Yard 3. epizódja, amelyben Balogh Leventéről szól, aki leginkább arról ismert, hogy ő építette fel a Szentkirályi Ásványvizet és tette azt piacvezetővé Magyarországon. Balogh Levente az Első Yardban beszélt gyermekkoráról, a Szentkirályon ásványvizet adó forrásra rábukkanó édesapjával való viszonyáról, dzsúdóról, seftelésről, arról, hogy hogyan érzi magát Magyarország leggazdagabb emberei között, mit gondol a gyereknevelésről, a luxusról, a magyar gazdaság állapotáról, és hogy miért nem tartja magát jó menedzsernek.

Januárban is folytatódik az Első Yard!

A sorozatnak nincs vége, az első évad további izgalmakkal folytatódik 2022-ben is. Az Első Yard 4. adásának vendége várhatóan az ország egyik legismertebb műgyűjtője lesz, de rajta kívül is igazi nagyágyúk érkeznek még a Pénzcentrum stúdiójába. Amennyiben nem akarsz lemaradni az Első Yard legfrissebb epizódjairól, iratkozz fel a sorozat podcast-csatornájára a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten vagy bármely más podcastfelületen. Amennyiben érdekelnek a Pénzcentrum egyéb podcastjai is, mindet megtalálhatod Podcast-rovatunkban is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05