foodpanda

Egyre többen így szórják el a SZÉP-kártyán lévő pénzt: jókora összegről van szó

2021. december 1. 17:33

Több millió rendelést fizettek idén SZÉP-kártyával a Foodpanda felhasználói - derült ki a vállalat adataiból. Nem újdonság náluk ez a fizetési mód, hiszen az elmúlt években is volt lehetősége a felhasználóknak a SZÉP-kártyás fizetésre.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Népszerű béren kívüli juttatás hazánkban a kedvezményes adózással adható SZÉP-kártya, amely országszerte sok ezer helyen beváltható fizetőeszköz, és a foodpandán is egyre népszerűbb. Az idei évben ugyanis nagyságrendekkel több felhasználó fizetett így rendeléséért, mint tavaly. 2012 óta töretlen népszerűségnek örvend a SZÉP-kártyás fizetési mód a platformon, a mintegy 2 milliós megrendelői bázis idén több millió megrendelést fizetett így.

Az idei évben a legnagyobb érdeklődés májusban, júniusban és júliusban volt tapasztalható, ekkor 10 százalékponttal növekedett a SZÉP-kártyás fizetések aránya, majd ezt követően fokozatosan visszacsökkent ez a korábbi szintre. A friss felmérés alapján általában a hét második felében élénkülnek fel a SZÉP-kártyás fizetések, és általánosságban a hónap elején használják többen ezt a fizetési módot. Főleg reggeli- és ebédrendelésre használják a felhasználók a kártyájukat, estére csökken ezeknek a fizetéseknek az aránya.

Érdekes, hogy azok, akik SZÉP-kártyával fizetnek, szívesebben költenek magukra. Az elmúlt egy év adatai alapján a Foodpanda felületén 6%-kal rendeltek nagyobb értékben, mint más típusú fizetési eszközt alkalmazva.

Területi szempontból megyei szinten Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb az így fizetett rendelések száma, majd ezt követi Budapest, Fejér és Veszprém megye. A lista végén  Békés és Csongrád megye található. A téli időszakban is népszerű ez a fajta fizetési mód a platformon, ráadásul ennek serkentése érdekében a foodpanda minden SZÉP-kártyával fizetett rendelést ingyenesen szállít ki december 30-ig.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?