3 °C Budapest
foodpanda

Egyre többen így szórják el a SZÉP-kártyán lévő pénzt: jókora összegről van szó

2021. december 1. 17:33

Több millió rendelést fizettek idén SZÉP-kártyával a Foodpanda felhasználói - derült ki a vállalat adataiból. Nem újdonság náluk ez a fizetési mód, hiszen az elmúlt években is volt lehetősége a felhasználóknak a SZÉP-kártyás fizetésre.  

Népszerű béren kívüli juttatás hazánkban a kedvezményes adózással adható SZÉP-kártya, amely országszerte sok ezer helyen beváltható fizetőeszköz, és a foodpandán is egyre népszerűbb. Az idei évben ugyanis nagyságrendekkel több felhasználó fizetett így rendeléséért, mint tavaly. 2012 óta töretlen népszerűségnek örvend a SZÉP-kártyás fizetési mód a platformon, a mintegy 2 milliós megrendelői bázis idén több millió megrendelést fizetett így.

Az idei évben a legnagyobb érdeklődés májusban, júniusban és júliusban volt tapasztalható, ekkor 10 százalékponttal növekedett a SZÉP-kártyás fizetések aránya, majd ezt követően fokozatosan visszacsökkent ez a korábbi szintre. A friss felmérés alapján általában a hét második felében élénkülnek fel a SZÉP-kártyás fizetések, és általánosságban a hónap elején használják többen ezt a fizetési módot. Főleg reggeli- és ebédrendelésre használják a felhasználók a kártyájukat, estére csökken ezeknek a fizetéseknek az aránya.

Érdekes, hogy azok, akik SZÉP-kártyával fizetnek, szívesebben költenek magukra. Az elmúlt egy év adatai alapján a Foodpanda felületén 6%-kal rendeltek nagyobb értékben, mint más típusú fizetési eszközt alkalmazva.

Területi szempontból megyei szinten Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb az így fizetett rendelések száma, majd ezt követi Budapest, Fejér és Veszprém megye. A lista végén  Békés és Csongrád megye található. A téli időszakban is népszerű ez a fajta fizetési mód a platformon, ráadásul ennek serkentése érdekében a foodpanda minden SZÉP-kártyával fizetett rendelést ingyenesen szállít ki december 30-ig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?