-3 °C Budapest
Young woman in a Lotto store playing lottery ticket to win with luck, she fills the ticket with a pen cimlapi

Óriási fordulat a Hatoslottón: ezzel a módszerrel biztos lenne a nyeremény, és meg is érné

2021. október 28. 15:33

Közel fél év halmozódás után már 2,15 milliárd forint vár arra a szerencsésre, aki vasárnapig jól tippeli meg a szerencsét hozó hat számjegyet. A nyeremény a Hatoslottó történetének második legmagasabb összegével kecsegtet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

13, 31, 34, 35, 36, 39 – ezek voltak a Hatoslottó legutóbbi nyerőszámai. Telitalálatos szelvény ugyan nem született, azonban a játék történetében még soha nem fordult elő, hogy mindegyik kihúzott nyerőszámban szerepelt a 3-as szám. A számazonosság, vagyis a kihúzott nyerőszámok közti közös számjegy egyáltalán nem gyakori: arra, hogy ez megismétlődjön, elméletileg 884 sorsolást, vagyis 17 évet kellene várnunk - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

További érdekesség, hogy elérte az úgynevezett döntéselméleti határt a Hatoslottó. A 2,15 milliárdos főnyeremény mellett már megérné az összes lehetséges kombinációt megjátszani, hiszen 8 145 060 szelvény feladása mellett nem csak a 3-4-5 találatosokat, hanem a főnyereményt is biztosan bezsebelhetné a szerencsés nyertes – persze csak akkor, ha nem kell mással is osztoznia a nyereményen.

A Hatoslottó eddigi rekordnyereményét 2008-ban vitte el egy szerencsés játékos, telitalálatos szelvénye akkor 2,9 milliárd forintot ért. A nyertesnek akkor nem kellett osztozkodnia, de a Hatoslottó történetében előfordult már, hogy négyen találták el egyszerre mind a 6 nyerő számot, sőt 7 alkalommal olyan is, mikor harmadolni kellett a nyeremény összegét. Ehhez képest a felezések száma sem sokkal több: összesen 22 alkalommal volt egy sorsoláson 2 telitalálatos nyertes.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?