11 °C Budapest
7,8 millió forintért árulja a Kieselbach Galéria a Pauer Gyula szobrászművész által készített, életnagyságú Bíró Ica szobrot.

Atyaég! Ennyiért árulja a Kieselbach Galéria Bíró Ica életnagyságú szobrát

2021. április 27. 12:31

Majdnem 8 millió forintért árulja a Kieselbach Galéria a Pauer Gyula szobrászművész által készített, életnagyságú Bíró Ica szobrot.

Mint ismert, Bíró Ica még 1987-ben állt modellt Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművésznek. A Pszeudo Bíró Ica címet viselő alkotás most kalapács alá került: a Kieselbach Galéria weboldalán meghirdetett mű ugyan ár nélkül szerepel, de a a Blikk értesülése szerint 7,8 millió forintot kérnek érte.

Szerintem abszolút megér ennyit az életnagyságú szobor: egyrészt egy nagyon elismert művész készítette, másfelől szép alkotás lett. Szerintem az én akkori külsőm, a testem megér ennyi pénzt” – fogalmazott a bulvárlap megkeresésére a Metal Lady.

Egyébként nem tudtam, mennyit állapított meg a galéria, nem értek a művészethez, de bízom bennük, ők értenek hozzá, jól végzik a munkájukat. Én bizományba adtam a szobrot, tehát előre megállapodtunk egy fix összegben, és ha sikerül eladni, akkor kapom meg a részemet

-        tette hozzá Bíró Ica, akinek igencsak jól jön a kilakoltatások után minden bevétel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?