29 °C Budapest
Új munka után néztek a Barátok Közt sztárjai: a 71 éves színésznek szinte bevétele sincs

Új munka után néztek a Barátok Közt sztárjai: a 71 éves színésznek szinte bevétele sincs

2021. április 19. 12:01

A tavalyi év végén robbant a hír, hogy véget ér a Barátok közt. A sorozat, mely Magyarország legrégebb óta képernyőn lévő szappanoperája 22 évet élt meg. Az utolsó részeket nyáron láthatják a tévénézők. A búcsú fájó, amit nehezít az is, hogy jelenleg egy világjárvány tombol, ami a művészvilág helyzetét is megnehezíti. Nincsenek koncertek, előadások, fellépések és ez a Barátok közt színészeit is érinti.

Várkonyi András – aki az ország Vili bácsija lett - az egyik olyan szereplője volt a sorozatnak, aki az elejétől a végéig játszott benne. A 71 éves színész tudja, hogy hamarosan egy nagyon különleges munka lezárása következik.

Szép korszakon vagyunk túl, de az élet megy tovább. Bárhogy is nézzük, azért ez egy munkahely volt, és manapság az, hogy valaki 22 évig ugyanazon a munkahelyen dolgozzon, nagyon ritka

– mondja Várkonyi András, aki szerint a pandémia miatt most két rossz találkozott az életében. „Én magam stabil anyagi körülmények között vagyok, de sokkal több munkám lenne, ha nem lenne ez a koronavírus. Normál helyzetben művészi beszédet tanítok egy média iskolában, sokat szinkronizálok és több előadásban is játszom az Újszínházban, sőt, néhány utazó társulattal is szoktam dolgozni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi minden van az életemben. Persze, ezek most kiesnek, alig van bevételi forrásom” - tette hozzá a színész, aki emiatt is örült, hogy Tihanyi-Tóth Csaba említett neki egy lehetőséget.

„A színház ott van, ahol én vagyok”

„Kedvenc öltözőtársam, barátom szólt, hogy van egy oldal, ahol színészektől, zenészektől, közéleti személyiségektől lehet személyre szóló üzenetet vásárolni. Névnapra, születésnapra, esküvőre, ballagásra, vagy csak úgy. Gondoltam, miért ne legyek ott én is, hiszen volt már olyan, hogy épp egy születésnapra mentem fellépni. Latabár Kálmán mondta annak idején: „A színház ott van, ahol én vagyok!”. És valóban, ezt én is így fogom fel. Az a dolgom, hogy aki engem néz vagy hallgat, az jól érezze magát, hacsak néhány percig, de akkor is” – véli Várkonyi András.

A fiatalabbaknak még nehezebb

A sorozat fiatal színészei talán még nagyobb hátrányból indulnak, mint az idősebbek. A Szilágyi Oszkárt alakító Gombos Krisztián 3 éve tagja Barátok közt csapatának. A 25 éves színésznek ötlete sincs, hogy mihez kezdjen, ha véget érnek a forgatások.

Ha őszinte akarok lenni, tényleg semmi tervem nincs. Vagyis lenne, de a pandémia kellős közepén, amikor még színházak sincsenek nagyon nehéz tervezni. Eddig a színészet mellett ott volt nekem a tanítás – színészmesterséget oktattam – de most ez sem lehetséges. Szeretnék maradni a filmes világban, akár televízió, akár mozi, de nem tudom, hogyan tovább

– mondja Gombos Krisztián, aki úgy érzi, jó darabig űr lesz még a lelkében a sorozat megszűnése miatt. Szerencsére Krisztiánnak is a sorozat Novák Lacija adott egy kis reménysugarat a folytatást illetően.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

„Láttam Csaba megosztását, ami arról szólt, bárki megvásárolhatja sztárok üzeneteit. Megkérdeztem tőle, hogy mi ez, hogyan működik, és megtetszett. Máskor is volt már, hogy ballagásra, vagy épp egy párnak az esküvőjére kellett üzenetet küldenem, így nem teljesen idegen a dolog” – teszi hozzá a fiatal színész, akinek kezdetben szokatlan volt, hogy felismerik az utcán.

Nekünk nem jutott akkor népszerűség, mint a kezdő szereplőknek – vagy, ami mondjuk 10 éve volt –, de azért így is sokan megismernek, köszönnek. Van, akinek a tévén keresztül annyira része vagyok az életének, hogy azt hiszi, tényleg ismer. Van, aki olyanért támad, ami nem is én csináltam, hanem a karakterem. Azért többnyire viccesek ezek a találkozások, és úgy gondolom, a helyén kezelem a népszerűséget

– véli Gombi, aki mellett még sok már ismert emberrel is lehet találkozni a sztaruzenet.hu oldalon.

Képek forrása: RTL

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05