15 °C Budapest
Saját zsebét tömte a trükkös buszsofőr: így sikkasztott

Saját zsebét tömte a trükkös buszsofőr: így sikkasztott

2017. július 4. 15:32

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és sikkasztás miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben, aki a távolsági buszjáraton az utasoktól beszedett pénzt úgy titkolta el, hogy egy másik járatra szóló jegykiadó automatából adott ki jegyet. Három hétig csinálta, végül lebukott.

A 33 éves tengelici férfi távolsági buszsofőrként dolgozott és úgy akart rendszeres haszonra szert tenni, hogy a felszálló utasoknak nem a részére kiutalt jegykiadó automatával, hanem másik járatra szóló jegykiadó készülékkel ad jegyet, ezáltal a bevételt a közlekedési vállalattól eltitkolja - olvasható az ügyészség.hu-n.

Tavaly szeptember 26. és október 18. között a vádlott a közlekedési vállalat kecskeméti telephelyén parkoló egyik autóbuszból jogosulatlanul magához vett egy jegykiadó gépet azért, hogy a tényleges napi bevételt eltitkolja.

A három hétig csinálta, végül lebukott, azonban ezalatt mintegy 232 ezer forintot sikerült így megszereznie.

Kiderült, hogy a sofőr 2016. augusztus 28-án a buszjegy értékesítésből származó 48 ezer forinttal sem számolt el a vállalat felé, mert azt nem adta le az autóbusz pályaudvaron lévő pénztárban, hanem eltulajdonította. A vállalat kára nem térült meg. Az ügyészség a buszsofőrt üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és sikkasztás vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy kötelezzék a munkáltatójának okozott kár megtérítésére. A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?