2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Operatív Törzs: hétfőtől újraindulhatnak a műtétek és a szokásos szűrővizsgálatok


Pénteken is megtartotta szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte, hogy a kormány számos intézkedést tett a járvány lassítása és a gazdasági helyzet javítása érdekében.

A kormány csökkenti az adóadminisztrációt, így gyorsítják az áfakiutalást automatikusan azoknak a cégeknek, akik erre jogosultak. Az eddigi 75 nap helyett 30 nap alatt kaphatják vissza az áfát a kkv-k, a megbízható adósok pedig 20 nap alatt.

Összesen 36700 vállalkozás jelezte, hogy áfát szeretne visszaigényelni, kétharmaduk gyorsabban kapja vissza, mint korábban.

Izer jelezte, 4 hónappal kitolták az adóbevallások határidejét több mint 600 ezer cég és szervezet számára. Szeptember 30-ig lehet elkészíteni az éves beszámolókat és az adót megfizetni. A vállalkozásoknál 200 milliárd forint marad tovább.

Müller Cecília tisztifőorvos közölte, a járvány kezdete óta 3417 igazolt fertőzött van, elhunyt egy nap alatt 6 beteg. Összesen 442 fő hunyt el eddig. Ugyanakkor fokozatosan emelkedik a gyógyultak száma, 1287 gyógyultat tartunk nyilván. Az aktív fertőzöttek száma és a kórházban ápoltak száma is csökken, utóbbiak 614-en vannak.

Május 18-tól elindulnak az alkalmi szűrővizsgálatok - jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a fekvőbeteg-ellátásban a tervezhető műtétek is elvégezhetőek lesznek.

Az ágyak egyharmada felszabadítható, amit korábban koronavírusos betegeknek tartottunk fent, mondja Müller. Az intenzív ágyak fenntartására azonban továbbra is szükség van, mert a vírus itt van az országban, adódnak újabb fertőződések, így a járványügyi készültséget fent kell tartanunk, hogy egyfajta "rugalmas ágyszervezés révén" megfelelő ellátást kapjanak a koronavírusos betegek is.

Indíthatóak hétfőtől a kúraszerű ellátások is, fogalmazott Müller.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.