2021. január 21. csütörtök Ágnes

Operatív Törzs: hétfőtől újraindulhatnak a műtétek és a szokásos szűrővizsgálatok


Pénteken is megtartotta szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte, hogy a kormány számos intézkedést tett a járvány lassítása és a gazdasági helyzet javítása érdekében.

A kormány csökkenti az adóadminisztrációt, így gyorsítják az áfakiutalást automatikusan azoknak a cégeknek, akik erre jogosultak. Az eddigi 75 nap helyett 30 nap alatt kaphatják vissza az áfát a kkv-k, a megbízható adósok pedig 20 nap alatt.

Összesen 36700 vállalkozás jelezte, hogy áfát szeretne visszaigényelni, kétharmaduk gyorsabban kapja vissza, mint korábban.

Izer jelezte, 4 hónappal kitolták az adóbevallások határidejét több mint 600 ezer cég és szervezet számára. Szeptember 30-ig lehet elkészíteni az éves beszámolókat és az adót megfizetni. A vállalkozásoknál 200 milliárd forint marad tovább.

Müller Cecília tisztifőorvos közölte, a járvány kezdete óta 3417 igazolt fertőzött van, elhunyt egy nap alatt 6 beteg. Összesen 442 fő hunyt el eddig. Ugyanakkor fokozatosan emelkedik a gyógyultak száma, 1287 gyógyultat tartunk nyilván. Az aktív fertőzöttek száma és a kórházban ápoltak száma is csökken, utóbbiak 614-en vannak.

Május 18-tól elindulnak az alkalmi szűrővizsgálatok - jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a fekvőbeteg-ellátásban a tervezhető műtétek is elvégezhetőek lesznek.

Az ágyak egyharmada felszabadítható, amit korábban koronavírusos betegeknek tartottunk fent, mondja Müller. Az intenzív ágyak fenntartására azonban továbbra is szükség van, mert a vírus itt van az országban, adódnak újabb fertőződések, így a járványügyi készültséget fent kell tartanunk, hogy egyfajta "rugalmas ágyszervezés révén" megfelelő ellátást kapjanak a koronavírusos betegek is.

Indíthatóak hétfőtől a kúraszerű ellátások is, fogalmazott Müller.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked