2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Folytatódik a szemétkrízis? Akadozik a hulladékátvétel: gondban az FKF


Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy több mint száz település maradt szemétszállítás nélkül. A bajt gyorsan orvosolták, azonban ez inkább tűzoltás volt mintsem valódi problémamegoldás, ugyanis időről időre hallani híreket arról, hogy több helyen is döcög a szemétszállítási rendszer, még Budapesten is előfordult, hogy sokáig gyűlik a hulladék egyes területeken a forrás- és munkaerőhiány miatt. Ha valaki szeretné a kezébe venni az irányítást, és úgy dönt, nem vár arra, hogy az FKF elvigye a hulladékot és inkább maga vinné el a legközelebbi hulladékudvarba a felhalmozott szemetet, lehet csalódni fog. Az FKF ugyanis megkeresésünkre megerősítette, a hulladékudvari kiszállításaik bizonyos anyagfajták tekintetében akadoznak, ezért azokban az udvarokban, ahol egyik-másik hulladékfajta mennyisége túllépi a kezelhető mennyiséget, az elszállításig időleges átvételi korlátozást vezették be.

Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy több mint száz település maradt szemétszállítás nélkül. A bajt gyorsan orvosolták, azonban ez inkább tűzoltás volt mintsem valódi problémamegoldás, ugyanis időről időre hallani híreket arról, hogy több helyen is döcög a szemétszállítási rendszer, még Budapesten is előfordult, hogy sokáig gyűlik a hulladék egyes területeken a forrás- és munkaerőhiány miatt.

(...) a szállítás két hete szerdán volt, ill. lett volna, a papírt egy hét után vitték el, a műanyag ma is kint van, a környéken néhány helyen már elvitték azt is

 - írja valaki november 27-én az egyik Facebook csoport oldalán.

Egy másik csoportban november 12-én tették közzé az alábbi bejegyzést:

Lassan egy hete, hogy a szokott időre kihúztuk a ház elé a szelektívet, azóta is itt áll. Mindenki előtt, az egész utcában.

Ha valakinek elege lenne abból, hogy a spájzban, pincében, kerti tárolóban vagy gardróbban gyűjtögeti a műanyag- és papírhulladékot, és egyéb felhalmozott szemetet, dönthet úgy, hogy a saját kezébe veszi az irányítást, bepakolja a hulladékot a kocsiba és elviszi a legközelebbi hulladékudvarba. Csakhogy az utóbbi egy hétben a hulladékudvarok sem mindig lehetett leadni a szemetet.

Az FKF múlt héten a Facebook-oldalán tette közzé, hogy 8 hulladékudvarban bizonyos típusú hulladékok átvétele átmenetileg szünetel. Megkeresésünkre megerősítették, a hulladékudvari kiszállításaik bizonyos anyagfajták tekintetében akadoznak, ezért azokban az udvarokban, ahol egyik-másik hulladékfajta mennyisége túllépi a kezelhető mennyiséget, az elszállításig időleges átvételi korlátozást kénytelenek bevezetni.

Ezt a lakosságot kétségkívül kényelmetlenül érintő döntést szállítási és hasznosítói oldalon jelentkező átvételi problémák miatt kellett meghozni. Amint az elszállítást realizálni tudjuk, az udvar ismét fogadja az illető anyagfajtát

- írták.

Kíváncsiak voltunk, mennyire súlyos a helyzet, ezért felhívtunk három, a múlt heti listában szereplő hulladékudvart azzal, hogy költözés után vagyunk és a felhalmozott papírhulladéktól és hungarocelltől szeretnénk szabadulni. A 22. kerületi telephelyen azt mondták, noha valóban akadozik a hulladék elszállítása, és a vegyes papír és a hullámkarton papír nehezen fér már el, bizonyos mennyiséget még át tudnak venni. Úgy fogalmaztak, ha nem kisteherautónyi mennyiséggel érkezünk, nem lesz gond, de a helyzet napról napra változik, ezért indulás előtt mindenképp érdeklődjünk telefonon.

A 13. és 4. kerületi telephelyen egyaránt azt mondták, hungarocellt nem tudnak fogadni, azon kívül viszont bármit vihetünk. Viszont a telefonos érdeklődésünkre a hulladékudvarok munkatársai kiemelték, mielőtt valaki útnak indulna, mindenképp telefonáljon, valóban át tudják-e venni a hulladékot.

Az FKF honlapján november 27-én két telephely szerepel, ahol gondok lehetnek a hulladékátvétellel. Az egyik a 22. kerületi egység, ahol a kartonpapírt, a másik pedig a 4. kerületi egység, ahol hungarocellt nem tudnak átmenetileg átvenni. A honlapon azt is írják, a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel, ezt pedig munkaerőhiányból adódó szűkös szállítási kapacitásukkal indokolják.

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS