2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Ezért fuccsolt be Oszter Sándor milliós kazánja: itt az igazság


Múlt hét pénteken írtuk meg Oszter Sándor kálváriáját: a színművésznek elromlott a milliós költségeken beszerelt modern gázkazánja - amiről egy tévériport keretein belül számolt be -, emiatt pedig hetek óta fagyoskodott villájában feleségével. A gázkazán pontos kórtörténetét azonban nem ismerhettük meg az Oszter Sándorral készített anyagból, ezért mi arra nem is tértünk ki bővebben. Ennek ellenére a szóban forgó kazán gyártója megkereste lapunkat, és hivatalos válaszban reagáltak az ügyre, melyben pontról-pontra feltárták, milyen mulasztások vezettek a Kossuth-díjas színész kifakadásához.

Múlt hét pénteken számoltunk be arról, hogy a Kossuth-díjas színész, Oszter Sándor havi gázszámlája 71 200 forintra rúg. Minderről egyébként a színész maga számolt be a TV2-nek annak apropóján, hogy ő és felesége legalább egy hete fagyoskodik közös villájukban, ugyanis milliós kazánjuk felmondta a szolgálatot.

Oszter Sándor a csatorna riportjában mesélte el kálváriáját, melyben többször is hangsúlyozta, hogy két évvel ezelőtt vett egy Immergas gázkészüléket,

ami hát nagyon drága volt, beszerelés, satöbbi tehát több millióról beszélek, és kérlek szépen körülbelül olyan harmadik hónapja nem működik

- panaszkodott a videóban a színművész, aki azt is elmondta, hogy több kísérletet is tett arra, hogy szerelőkkel oldja meg a problémát, azonban ez nem vezetett sikerre. Legalábbis mindezidáig...

Rosszul szerelték be

Bár a Pénzcentrumon megjelenő pénteki cikkünkben direkt nem említettük a szóbanforgó gázkazán márkáját - hiszen a videóból sok részlet nem derült ki a körülményekből -, az nyílván az eredeti videóban többször, nyomatékosan elhangzott. Ez lehetett valószínűleg az oka annak, hogy az Immergas január 28-án este reagált lapunknak Oszter Sándor problémájára, és elmondták, valójában mi volt a baj a gázkazánnal.

Elsősorban szükségesnek tartom megemlíteni, hogy egy gázüzemű kazán beszerelést Magyarországon csak az erre hivatott szakemberek végezhetik, figyelembe véve az érvényben lévő ide vonatkozó előírásokat, a fűtési rendszer adottságait és az adott gázüzemű berendezés telepítési feltételeit. Minden gázüzemű berendezés, a vonatkozó törvények és rendeletek értelmében, a beszerelés után csak akkor használható, ha azt a gyártó által feljogosított szerviz beüzemeli. Köztudott, hogy valamennyi gázkazánt a biztonságos és hibátlan működés érdekében évente legalább egyszer felül kell vizsgáltatni szakszervizzel.

- kezdte állásfoglalását Papp Viktor, az Immergas Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki ezután feltárta, hogy "Oszter Sándor üzemeltetésben lévő gázkazánját, mint utólag kiderült, cégünk 2011 októberében értékesítette kereskedelmi partnerünknek, amely azt eladta egy szerelő partnerének vagy egyenesen a fogyasztónak."

Az első értékesítés óta eltelt 7 év alatt a kazán hivatalosan, dokumentálhatóan beüzemelésre nem került, azon rendszeres karbantartást az Immergas által feljogosított szakember nem végzett.

Mindebből Papp Viktor szerint arra lehet következtetni, - és ez utóbb megerősítésre is került - írja, hogy "a gázkazán beszerelésének színvonala minősíthetetlen volt, azt olyan alapvető hibákkal végezték el, amelyek szükségszerűen oda vezettek, hogy a fűtési rendszer és ezzel együtt a gázkészülék felmondta a szolgálatot. Mindezt tetézte, hogy maga fűtési rendszer jelentősen elszennyeződött állapotban volt, amely előidézte a gázkazán meghibásodását". 

A szakember állítása szerint "sajnos" a fent leírt eset nem egyedülálló Magyarországon, ezért nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy

fűtési rendszer megtervezését, kiépítését és gázkészülékekkel kapcsolatos bármilyen munkát csak az erre szakavatott szakemberekre szabad bízni.

Az ügyvezető levele végén egyébként beszámolt arról is, hogy a riportban elhangzott gázkazánt sikerült beazonosítaniuk, és a helyszínre a cég egyik szakembere ki tudott menni, aki megkezdte a hibaelhárítást. Aminek következtében másnapra újra működött a milliós gázkazán.

(Borítókép: MTI Fotó - Komka Péter)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.