Ezért fuccsolt be Oszter Sándor milliós kazánja: itt az igazság

2019. január 29. 11:00

Múlt hét pénteken írtuk meg Oszter Sándor kálváriáját: a színművésznek elromlott a milliós költségeken beszerelt modern gázkazánja - amiről egy tévériport keretein belül számolt be -, emiatt pedig hetek óta fagyoskodott villájában feleségével. A gázkazán pontos kórtörténetét azonban nem ismerhettük meg az Oszter Sándorral készített anyagból, ezért mi arra nem is tértünk ki bővebben. Ennek ellenére a szóban forgó kazán gyártója megkereste lapunkat, és hivatalos válaszban reagáltak az ügyre, melyben pontról-pontra feltárták, milyen mulasztások vezettek a Kossuth-díjas színész kifakadásához.

Múlt hét pénteken számoltunk be arról, hogy a Kossuth-díjas színész, Oszter Sándor havi gázszámlája 71 200 forintra rúg. Minderről egyébként a színész maga számolt be a TV2-nek annak apropóján, hogy ő és felesége legalább egy hete fagyoskodik közös villájukban, ugyanis milliós kazánjuk felmondta a szolgálatot.

Oszter Sándor a csatorna riportjában mesélte el kálváriáját, melyben többször is hangsúlyozta, hogy két évvel ezelőtt vett egy Immergas gázkészüléket,

ami hát nagyon drága volt, beszerelés, satöbbi tehát több millióról beszélek, és kérlek szépen körülbelül olyan harmadik hónapja nem működik

- panaszkodott a videóban a színművész, aki azt is elmondta, hogy több kísérletet is tett arra, hogy szerelőkkel oldja meg a problémát, azonban ez nem vezetett sikerre. Legalábbis mindezidáig...

Rosszul szerelték be

Bár a Pénzcentrumon megjelenő pénteki cikkünkben direkt nem említettük a szóbanforgó gázkazán márkáját - hiszen a videóból sok részlet nem derült ki a körülményekből -, az nyílván az eredeti videóban többször, nyomatékosan elhangzott. Ez lehetett valószínűleg az oka annak, hogy az Immergas január 28-án este reagált lapunknak Oszter Sándor problémájára, és elmondták, valójában mi volt a baj a gázkazánnal.

Elsősorban szükségesnek tartom megemlíteni, hogy egy gázüzemű kazán beszerelést Magyarországon csak az erre hivatott szakemberek végezhetik, figyelembe véve az érvényben lévő ide vonatkozó előírásokat, a fűtési rendszer adottságait és az adott gázüzemű berendezés telepítési feltételeit. Minden gázüzemű berendezés, a vonatkozó törvények és rendeletek értelmében, a beszerelés után csak akkor használható, ha azt a gyártó által feljogosított szerviz beüzemeli. Köztudott, hogy valamennyi gázkazánt a biztonságos és hibátlan működés érdekében évente legalább egyszer felül kell vizsgáltatni szakszervizzel.

- kezdte állásfoglalását Papp Viktor, az Immergas Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki ezután feltárta, hogy "Oszter Sándor üzemeltetésben lévő gázkazánját, mint utólag kiderült, cégünk 2011 októberében értékesítette kereskedelmi partnerünknek, amely azt eladta egy szerelő partnerének vagy egyenesen a fogyasztónak."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első értékesítés óta eltelt 7 év alatt a kazán hivatalosan, dokumentálhatóan beüzemelésre nem került, azon rendszeres karbantartást az Immergas által feljogosított szakember nem végzett.

Mindebből Papp Viktor szerint arra lehet következtetni, - és ez utóbb megerősítésre is került - írja, hogy "a gázkazán beszerelésének színvonala minősíthetetlen volt, azt olyan alapvető hibákkal végezték el, amelyek szükségszerűen oda vezettek, hogy a fűtési rendszer és ezzel együtt a gázkészülék felmondta a szolgálatot. Mindezt tetézte, hogy maga fűtési rendszer jelentősen elszennyeződött állapotban volt, amely előidézte a gázkazán meghibásodását". 

A szakember állítása szerint "sajnos" a fent leírt eset nem egyedülálló Magyarországon, ezért nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy

fűtési rendszer megtervezését, kiépítését és gázkészülékekkel kapcsolatos bármilyen munkát csak az erre szakavatott szakemberekre szabad bízni.

Az ügyvezető levele végén egyébként beszámolt arról is, hogy a riportban elhangzott gázkazánt sikerült beazonosítaniuk, és a helyszínre a cég egyik szakembere ki tudott menni, aki megkezdte a hibaelhárítást. Aminek következtében másnapra újra működött a milliós gázkazán.

(Borítókép: MTI Fotó - Komka Péter)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem