23 °C Budapest
Drone photo of Csacs district on a foggy autumn morning in City Zalaegerszeg, Hungary

Itt a legújabb vidékfejlesztési terv: így zárkóztatná fel a magyar vidéket is az EU

2024. május 27. 08:15

Minden vidéknek virágoznia kell, amely tagja az Uniónak, de ehhez komoly összefogásra van szükség - véli a fejlesztés koordinációjáért felelős politikus.

Számos kihívással kell szembenéznie ma az Európai Unió vidéki területeinek, amire többféle megoldást kínál egy kevésbé ismert tervezet. Az úgynevezett Vidékfejlesztési Paktum az unió vidéki térségeinek általános fejlődésének fokozására és az előttük álló egyedi kihívások kezelésére fókuszál - írja cikkében a HelloVidék.

Radim Sršeň-t, a Vidékfejlesztési Paktummal foglalkozó koordinációs csoport elnökét, cseh regionális fejlesztési miniszter-helyettest a lap arról kérdezte, hogy pontosan hogyan segít a magyar vidéken ez a tervezet. Mint a politikus elmondta: kulcsfontosságú projektről van szó.

Összehangolt erőfeszítést igényel, hogy a vidéki térségek virágozzanak. A paktum célja, hogy minden olyan releváns érdekelt felet és kormányzási szintet bevonjon és cselekvésre ösztönözzön, amely a hosszú távú jövőkép elérését elő tudja segíteni. Ez azt jelenti, hogy az országos, regionális és helyi hatóságok felelnek számos olyan szakpolitikai intézkedésért, amely hatással van a vidéki térségekre, ideértve az azzal kapcsolatos döntéseket is, hogy hogyan történik az uniós források felhasználása. Más érdekelt felek, például a civil társadalmi szervezetek, pedig a szakpolitikák formálásában és végrehajtásában játszanak fontos szerepet. Fontos, hogy az EU egyetlen vidéki térsége se maradjon magára, és hogy minden térség érezhesse az arra irányuló összehangolt erőfeszítés áldásos hatását, hogy erősebbek, reziliensebbek, összekapcsoltabbak és virágzóbbak legyenek

- fogalmazott a politikus.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem