24 °C Budapest
Árverezik a Rothschild-kastélyt: csilliárdokért kelhet el, ez ma a világ egyik legdrágább ingatlana

Árverezik a Rothschild-kastélyt: csilliárdokért kelhet el, ez ma a világ egyik legdrágább ingatlana

2024. május 8. 15:44

Egy 12. századi, korábban Edmond de Rothschild birtokában lévő kastélyt, amely Párizstól mintegy 30 mérföldnyire helyezkedik el és 17 hálószobával rendelkezik, 425 millió euróért árvereznek el - közölte a Business Insider. Az épületet egy új városfejlesztési projekt részeként átalakítják.

Egy 12. századi, korábban a Rothschild-család tulajdonában álló kastély kerül árverésre, a licit 425 millió euróról, azaz körülbelül 165,5 milliárd forintról indul. Az ingatlan Párizstól mintegy 48 kilométere helyezkedik el, és Château d'Armainvilliers néven is ismert. A tervek szerint az eladást követően a kastélyt és annak területét egy városfejlesztési projektet keretében alakítanák át.

Ignace Meuwissen, egy luxus ingatlanokkal foglalkozó ügynök és a Whisper Auctions cég vezetője, aki az értékesítési folyamatot irányítja, a Business Insidernek nyilatkozva említette meg ezeket a részleteket. A kastély története során Edmond de Rothschild birtokában volt, majd II. Hasszán marokkói király tulajdonába került.

A Mansion Global információi szerint ez az ingatlan jelenleg a világ egyik legmagasabb áron kínált ingatlana. A kastély maga 2500 négyzetméteres területen fekszik, míg hozzá további 1000 hektárnyi földterület kapcsolódik. Annak ellenére, hogy a kastély királyi családhoz fűződő múlttal rendelkezik, Meuwissen szóvivője szerint nem biztos, hogy ez jelentős történelmi értékkel bír a potenciális vásárlók számára. Inkább annak nagy mérete miatt tarthatják vonzónak az ingatlant.

Címlapkép: Google Maps

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem