Megint hozzányúl a kormány a rezsicsökkentéshez? Ennek sok magyar lakos nem fog örülni

Megint hozzányúl a kormány a rezsicsökkentéshez? Ennek sok magyar lakos nem fog örülni

2023. július 31. 09:02

Komolyan átalakítaná a kormány a rezsicsökkentést a villamosenergia esetében - derült ki egy uniós dokumentumból. A tervek szerint minden lakossági áramfogyasztónak lehetővé teszik majd, hogy dinamikus árképzés szerint vehesse az áramot a rezsivédett árú éves fogyasztás felett.

A kormány olyan reformot tervez, amely minden lakossági áramfogyasztónak lehetővé teszi majd, hogy dinamikus árképzés szerint vehesse az áramot a rezsivédett árú éves fogyasztás, vagyis az évi 2523 kWh fölött - írja a Portfolio. A tervezet az uniós helyreállítási terv új anyagában. A dokumentum szerint akik okosmérővel rendelkeznek majd, úgy spórolhatnak az áramszámlán, hogy dinamikusan változó áron kaphatja az energiát.

Az Európai Bizottság számára kidolgozott, és most társadalmi egyeztetésre közzétett dokumentum egy része a rezsicsökkentési rendszer átalakításának középtávon tervezett irányát tartalmazza. Mint az anyagból kiderült, a dinamikus árképzést lehetővé tevő reformnak „nem a villamosenergia-megtakarítás a fő célja”, hanem az, hogy a rezsivédett tartomány felett az emberek spórolni tudjanak az áramszámlán, mert akkor vesznek majd áramot, amikor az éppen olcsó a piacon, ez pedig a fogyasztói tudatosságot is emelheti.

Kiderült, hogy a kormány 224 milliárd forintos keretösszeggel egy új energiahatékonysági pályázatot is tervez, amellyel legalább 20 ezer ingatlan újulhat meg alapvetően. A cél az, hogy ezek segítségével évi 171 GWh-val csökkenjen az ország primer energiafogyasztása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem