20 °C Budapest
Brooklyn, NYC- October 9, 2019: Close-up surface level view of splashing raindrops falling onto a large puddle of rushing water on an asphalt city street during a torrential rainstorm

Ne tedd el az esernyőt! Szükséged lesz rá jövő héten, trükkös lesz az időjárás

MTI
2023. július 2. 18:01

Változékony idő várható július első hetében: a sok napsütés mellett záporok, zivatarok több helyen és több alkalommal is kialakulhatnak, a hét végére azonban csökken a csapadékhajlam. Többnyire 26-31 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a sok napsütés mellett általában csak kevés gomolyfelhő képződik, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton egyre nagyobb területen növekedhet meg a felhőzet, arrafelé délutántól egyre nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a zivatarokban lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 32 fok között várható, ugyanakkor a felhősebb nyugati tájakon kissé hűvösebb idő valószínű.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződésre és sok magasszintű felhőre kell számítani általában többórás napsütéssel. Zápor, zivatar több helyen, akár több hullámban is kialakulhat, a szél azonban csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A hajnali 14-20 fokról 26 és 31 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán a napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint magasra törő gomolyfelhőkre kell számítani, a gomolyfelhőkből zápor, zivatar akár több helyen és több alkalommal is kialakulhat. A zivatarokat kivéve mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között valószínű.

Csütörtökön a napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Némileg csökken a csapadékhajlam, legalábbis a Dunántúlon, de a Dunától keletre továbbra is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szelet élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 15-20, délután 25-30 fok között valószínű.

Pénteken a napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhőkre kell számítani, és akár több helyen is kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, az ország egyes részein erős széllökések is lehetnek. A hajnali 15-20 fokról délutánra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szombaton sok napsütés valószínű kevés gomolyfelhővel és csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, keleten olykor meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 13-18, délután 28-31 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, keleten helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 14-19, délután 28-32 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem