10 millióból építették újjá ezt romos parasztházat: elképesztő az eredmény

10 millióból építették újjá ezt romos parasztházat: elképesztő az eredmény

2022. november 27. 10:30

Egy az összedőlés határán álló kisház felújításába fogott bele egy vidéki házaspár, hogy közel eredeti állapotában tündökölhessen. Hamarosan teljesen kész, és megnyílhat múzeumként a külvilág előtt - írja a HelloVidék.

Verbovszki Dániel gondolt egy nagyot a feleségével, és megvásároltak a közel 3000 négyzetméteres portát Háromhután 2020-ban, gyönyörű természeti környezetben a Zemplén szívében. Az egyik kis parasztházat helyreállították, hogy később múzeumként működhessen, a nagyobbikat pedig lakóházként újítják fel a saját és a gyerekeik örömére, hisezn ideális a barátságos falusi lakóhely, a jó levegő az egész családnak, amit helyi lakosokként eddig is megtapasztalhattak.

Az egykori népi lakóház az 1800-as évek végén, 1870-80 tájékán épült terméskőből Háromhután, gyönyörű természeti környezetben. A Pillár családnak adott otthont anno. Eredetileg egy első szobából, egy ahhoz oldalirányba csatlakozó kamrából, egy pitvarból (konyha) és egy külön bejáratú gazdasági helyiségből (istálló, kamra) állt.

Az első és egyben utolsó nagyobb felújítást, illetve átépítést 1928-ban végezték a lakóházon, így annak állapota komolyabb felújítás vagy állagmegóvás hiányában igencsak leromlott, így amikor 2020-ban megvásároltuk, már-már az összedőlés fenyegette. Ekkor kezdődött tehát a közös történetünk, a helyreállítás pedig javában zajlik

- kezdte a beszámolót Verbovszki Dániel, a Háromhután álló népi parasztház büszke tulajdonosa, hobbi helytörténész, egyébként pedig szakmáját tekintve műszaki területen dolgozó informatikus, aki belevágott feleségével és az őket segítő rokonsággal, barátokkal a munkálatokba energián és időn nem spórolva, az anyagi feltételek megteremtése után 2020 májusában.

Ha kíváncsi vagy a ház eredeti állapotára, és hogy milyen lett, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem