-1 °C Budapest
10 millióból építették újjá ezt romos parasztházat: elképesztő az eredmény

10 millióból építették újjá ezt romos parasztházat: elképesztő az eredmény

2022. november 27. 10:30

Egy az összedőlés határán álló kisház felújításába fogott bele egy vidéki házaspár, hogy közel eredeti állapotában tündökölhessen. Hamarosan teljesen kész, és megnyílhat múzeumként a külvilág előtt - írja a HelloVidék.

Verbovszki Dániel gondolt egy nagyot a feleségével, és megvásároltak a közel 3000 négyzetméteres portát Háromhután 2020-ban, gyönyörű természeti környezetben a Zemplén szívében. Az egyik kis parasztházat helyreállították, hogy később múzeumként működhessen, a nagyobbikat pedig lakóházként újítják fel a saját és a gyerekeik örömére, hisezn ideális a barátságos falusi lakóhely, a jó levegő az egész családnak, amit helyi lakosokként eddig is megtapasztalhattak.

Az egykori népi lakóház az 1800-as évek végén, 1870-80 tájékán épült terméskőből Háromhután, gyönyörű természeti környezetben. A Pillár családnak adott otthont anno. Eredetileg egy első szobából, egy ahhoz oldalirányba csatlakozó kamrából, egy pitvarból (konyha) és egy külön bejáratú gazdasági helyiségből (istálló, kamra) állt.

Az első és egyben utolsó nagyobb felújítást, illetve átépítést 1928-ban végezték a lakóházon, így annak állapota komolyabb felújítás vagy állagmegóvás hiányában igencsak leromlott, így amikor 2020-ban megvásároltuk, már-már az összedőlés fenyegette. Ekkor kezdődött tehát a közös történetünk, a helyreállítás pedig javában zajlik

- kezdte a beszámolót Verbovszki Dániel, a Háromhután álló népi parasztház büszke tulajdonosa, hobbi helytörténész, egyébként pedig szakmáját tekintve műszaki területen dolgozó informatikus, aki belevágott feleségével és az őket segítő rokonsággal, barátokkal a munkálatokba energián és időn nem spórolva, az anyagi feltételek megteremtése után 2020 májusában.

Ha kíváncsi vagy a ház eredeti állapotára, és hogy milyen lett, kattints a HelloVidék oldalára! KATT!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?