-4 °C Budapest
Offshore photovoltaic power plant

Új napelemes támogatás jöhet Magyarországon: ezt lépik a szaldó kinyírása után

2022. október 14. 19:34

Annak érdekében, hogy a napelemes rendszerek telepítése még könnyebb legyen, jelentősen gyorsítjuk és egyszerűsítjük a csatlakozás lehetőségét. Ezzel együtt különösen fontos, hogy a megnövekedett mennyiségű megújuló villamos energiatermelés mellett fenntartsuk a hálózat stabilitását és az ellátásbiztonságot - írja a Facebookon Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára.

Ideiglenesen az újonnan csatlakozó lakossági napelemes rendszerek részére felfüggesztik a betáplálási lehetőséget, az érintett termelők továbbra is saját célra felhasználhatják az általuk megtermelt villamos energiát.

Annak érdekében, hogy a megtermelt energia akkor is rendelkezésre álljon, amikor az időjárás nem teszi lehetővé a napelemek működését, érdemes akkumulátort telepíteni - írja az államtitkár. Így a háztartások nemcsak megtermelni, hanem tárolni is saját maguk tudják az energiát és nem függenek a központi hálózattól.

Ezek telepítését a kormány is ösztönözni fogja egy energiatárolói támogatási program indításával, amint az európai uniós források elérhetővé válnak.

Mint tájékoztatott, a betáplálás felfüggesztése várhatóan addig tart, amíg a hálózatfejlesztés és a kiegyenlítés utoléri a megújuló rendszerek növekedése miatti igényeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A cél az, hogy a hálózat az eddiginél lényegesen több zöld energiát tudjon befogadni, ezért az Európai Unióval való tárgyalások lezárulását követően az uniós pénzügyi források egy jelentős részét a zöld átállásra és a villamosenergia-hálózat fejlesztésére tervezik fordítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05